HTML

gyulaicsili

Érdekelnek a csilipaprikák, termesztésük és felhasználásuk. Egy olyan egzotikus növényről van szó, mely hazánkban is termeszthető egyszerűen, így nem feltétlenül kell a drága import árút megvásárolni.

Friss topikok

  • bratya: @Fireside82: A nyár közepén volt ez a téma aktuális. Akkor volt vihar a biliben a jalapeno nyomott... (2019.11.09. 16:46) Mennyibe kerüljön a jalapeno?
  • bratya: @Dárnok: Én nem próbáltam még a chili bonsai-t, mert nincs helyem teleltetni. Javasolni tudnám, ho... (2019.01.20. 11:36) Az én barbecue szószom
  • Rezsó72: Pardon, lemaradt a mondat vége: " Torkomra a rozsdás bökőt, hogy a szószokat értékelő "zsűri" 90%-... (2018.09.19. 20:18) HunHot 2018 verseny
  • bratya: @Rékási Roland: www.facebook.com/pokolikonyha2014/ (2018.09.15. 13:29) Pokoli Konyha pokoli ereje
  • bratya: Árakat nem szoktam írni. Tudom, hogy lehetne egy ár-érték összehasonlítás, de én inkább csak a ter... (2018.03.20. 18:54) Favágók chilije

Címkék

424 (1) 7 Pod (2) Abádszalók (2) african pequin (1) Aji (2) Aji lemon (1) Aka (1) amatőr chili verseny (1) Anirol Chili (2) apokalipszis (1) apokalipszis négy lovasa (1) Ár-Kert (1) Attila csiliszósz (1) A négy muskétása (1) Backyard Chili (1) Balmazújváros (1) Bánfi Krisztián (1) Bányai Csilla (1) Banya "Bio" Tanya (2) Bárdos Viktor (1) Bátaszék (1) BBQ (2) BBQ szósz (12) Bella donna (1) Beremend (2) Bestia (1) BEszósz (12) Betyár (1) Betyár krém (1) Bhut Jolokia (2) Bird eye (1) black butlah (2) Blájen (1) Bogdán Róbert (1) bolondok aranya (1) bonchi (1) Bonsai (2) bonsaicsili (1) bonsaiedéyn (1) borsod (1) Bővíz Marcell (1) Brian élete (1) Brown Ale BBQ (1) BUÉK (1) Buffalo (1) BullS Eye (1) Bulls eye (1) Burning Angel Chili (3) Buzásné Kata (2) Buzás Döme (1) c (1) candlelight (1) candleligt (1) caribbian red habanero (1) Carolina Reaper (13) carolina reaper (1) cayenne (12) cayenne paprika (2) cedrino (2) celldömölk (2) Chabo hot sauce and artistian (2) Chiki-Chiki (2) chili (4) chilichill (1) chilidise (2) chiliesszencia (1) Chilifesztivál (1) chilifix (2) Chilifutár Baráti Kör (1) chilihungaria.hu (5) chiliis lekvár (1) Chilimádé (1) Chilis (2) chilistván (1) chiliszósz (5) Chilis mustár (1) chilitudor (1) chilivilág (2) Chilivilág (5) Chili Hungária Manufaktúra (7) chili hungária manufaktúra (1) chili savanyúság (3) chili warriors (1) ChillER Manufaktúra (1) Chipotle (3) Chocolate Habanero Extract (1) chutney (3) cs (1) CsakaChili (2) cseresznyepaprika (1) csili (29) csilibonsai (1) csilifajták (19) Csilifarm (1) csilikrém (15) csilipaprika (26) csiliszósz (31) Csilis bab (2) csilis karamella (1) csili és sz egészség (1) csili gyógyhatása (2) csili jótékony hatása (2) csoki habanero (3) csurranó (1) Csurranó (1) Danka Chili (6) Danka Krisztián (1) Debrecen (5) debrecen (2) detk (2) Detki Chilis Betyár (3) dia de los muertos (1) Dominátor (1) Dömperignon (1) dorset naga (5) Dorset Naga (3) dragons claw (2) egészségmegőrzés (3) eperős (1) Erdei sárkány (1) Eros (1) étel (2) Evoatis örömkert (2) extrém csípős chiliszósz (1) ezermagtömeg (1) F1 hibrid (1) facebook (2) fajták (5) falunap (1) Farkastánc (1) Fatalii (2) Fenevad Chili (4) Fever (1) fokhagyma (3) Fóliás chilinevelés (1) foltisszima (1) Folyékony parázs (1) forralt bor (1) főzés (8) Fresno (1) függőkert (2) Fürjecske (1) Fürjtojás (1) Füstölt carolina reaper (1) füstölt fűszerpaprika (5) Füstölt Jalapeno (3) Füstös nyúl (1) Füst és könny (1) fűszerek (18) Fűszertanya (1) fuszertanya.hu (1) fűtött fólia (1) Gabasco (2) Gabko (1) GaBko Chili (7) Gádoros (1) Gastrochili (4) genetika (1) Gourmet (2) Gourmet & Delicious (1) Grebb (1) Green Hot Sauce (1) Grizzly (1) Győr (2) Gyula (1) gyümölcsös chiliszósz (1) Habalina (1) Habanero (4) habanero (23) habanero big sun (1) habanero chocolate (1) Habanero IPA (1) Habanero madame jeanett (1) Habarack (1) habenero (10) hagymalekvár (1) Hajdú (1) Hajdúböszörmény (1) Hamis füstölt sajt (1) hazai ízek versenye (1) hazai termék (16) házi sárkány (1) hegyes erős (2) helyi termék (26) hibridizáció (1) Holy Shit (1) hotsauce.hu (1) Hottie Chili (2) HunHot2018 (1) HunHot2019 (2) HunHot 2016 (2) HunHot 2017 (2) I. "Erős Hajdú" (1) I. hazai ízek (1) időhiány (1) inca red drop (2) india (1) Indiai chiliszósz (1) Intro (1) ínyenc chilikert (3) IPA (1) Ipolytölgyes (1) ízes (1) Jack a Sárkány (1) Jakab Zsolt (1) jala-fala (1) jalapeno (7) Jalapeno (17) Jalapeno chili jelly (1) jamaican red (2) janchili (1) Joe Brown chocolate pepper cream (1) josh és jutta (1) Józandűlő (1) Kaba (2) Kacér csók (1) kaliforniai paprika (1) Kálnoki Levendulás (1) Kántor Péter (1) kápia (1) kapszaicin (1) Kaqukk (1) karchili (5) Kardos István (1) Karibi grillsárkány (1) karibi láva (1) keresztbeporzás (2) keresztporzás (1) keresztporzás paprikánál (2) kerti föld (1) Kertportál magazin (1) Kígyómarás (1) Kígyóschili (3) Killer Tomatoes (1) Kisalföld (1) kiskertdivat (2) kola károly (1) komposzt (1) komposzt rostálása (1) környezetvédelem (2) KO chili (1) krasznaja armija (2) Last Dram (1) Leányfalvi Attila (1) Legény a gáton (1) lemon drop (1) Lila hegy (1) Lillafüred (1) Lumberjack Chili (1) magcserélés (1) magszedés (7) Magyar Éva (2) málnás paprikalekvár (1) mangó (1) Marinált jalapeno (1) Medvepuszi (1) Medvetalp (1) Medvetánc (1) meleg (1) mennydörgés csili szósz (3) mézes cukorka (1) mi-CHILI-nk (1) Minimal jeanette (1) Miskolc (1) Monster Blood (1) Mor (1) morouga scorpion (4) Mr.T. (1) mundu-gundu (1) Naga Jolokia (4) naga jolokia (11) naga jolokia purple (1) Nagymágos (1) Nagymaros (3) Nagymegyer (1) Nagy Gergő (1) napszúrás (1) nyár (2) nyíri arborétum (1) Nyúl (3) nyúliak kedvence (1) nyúli tüzes chili (6) Olchili (2) Olmek (1) önfenntartás (1) Orange Bhut Jolokia (1) Orange Habanero (1) organikus nemesítés (1) őszi kerti munka (1) palackozott láva (1) palánták (1) palántanevelés (8) palotai chili (1) PaprikaJancsili (1) paprikakrém (8) paprikalekvár (1) paprikamag (5) Paprikamag (1) paprika ezermagtömege (1) paprika gyógyhatása (5) paraszt paszta (1) peach poison (1) Pécs (2) pEpPER Yes (1) pestis (1) Pilisszentiván (1) pirítóskrém (1) piros 7-es (1) plaier róbert (2) Poblano (1) Pokoli Konhya (3) Pokoli Konyha (1) pokol paszta (1) propagátor (1) Rábacsécsény (1) rasputin (1) Rasputyin pénisze (1) Ravasz Róka (1) Red (1) red poison (1) Rob-Chi (1) rocoto (1) sajóvámos (1) Sajt házilag (1) salmon (1) Salsa (1) salsa paprika (2) Samba (3) samba (2) Sándorfalva (1) sárga gomba (1) sárga habanero (3) Sárkányvér (1) Sárkány csókja (1) sárréti csilifarm (1) Sáska Gyula (1) savanyúság (7) scoville skála (1) Seregélyes (1) shishito (1) shoshito (1) sikoly (1) Sir Morlock (2) Smoky Rings (1) Solymár (1) Solymichili (1) Sörös chiliszósz (1) Stock Cilis (1) St Habakukk (1) Summer mix (1) sunrise scorpion (1) sweet & spicy (1) sweet chocolate (1) szabadföldi (1) Szabó Attila (1) Szati Chili (4) Székely István (1) szemiramisz (1) Szidun Dávid (2) szilvás chiliszósz (2) szilvatós (1) Szuchili (1) tabasco (2) Tabasco (2) Tabdi (1) talaj vízháztartása (2) Tatabánya (1) tél (2) Tengerészkapitány (1) termékek (11) termések (7) Thai Kakukk (1) The Alpha Extra Hot Sauce (1) Thunderdome (1) tibchili (1) Tiny Monster (1) Tipsy G (1) Tipsy Hot BBQ Classic szósz (1) Tipsy Williams szósz (1) totál képek (1) Tóth Attila (1) tőzeg (1) Trinidad Morouga (13) Trinidad Parfume (2) trinidad scorpion (2) Trinidad Scorpion Butch T (3) Trópusi sárkány (1) tulipán paprika (5) Tünde Fűszerkert és Chilivarázs (2) Turbó (1) tüzes-almás chililekvár (1) tüzes mennykő (2) Újkígyós (2) ültetés (1) Várady Chili (1) Vargáné Topor Erika (1) Varga Szabolcs (1) vegyes nyuszi varázs (1) Veresegyház (1) Veresi Chilifarm (3) vidéki gazdálkodás (5) Viharsarki Chili (1) Villámcsapás (1) Vince Attila (1) virágföld (1) world hot sauce awards (1) yellow bell (1) zarta fénye (1) ZestFest Fiery Food Challenge (1) zimbabwe bird (1) zölddió (1) Címkefelhő

2021.06.06. 18:22 bratya

Tanár Úr kérem!

Címkék: Miskolc Jalapeno Lillafüred Medvetalp propagátor rocoto mi-CHILI-nk Jakab Zsolt Chilifesztivál Chilis mustár Rob-Chi Bogdán Róbert Aji lemon


Talán a magyar chilis élet és a közösségi oldalak egyik legjópofább karaktere - aki élőben is képes kivágni a „cukiságfaktort” életvidámságával, higgadtságával és fizimiskájával - a Miskolcon élő Jakab Zsolt a mi-CHILI-nk alapítója. Egyszerű életét hétköznapokon a gyerekek oktatásába vetett elkötelezettsége, hétvégén pedig a palántáinak nevelgetése, szószok készítése és a piacozás színesíti. De erről már meséljen ő!  


Már a megszólítás is megtisztelő, s egyben túlzó is, hiszen csak tanító vagyok matematika műveltségterülettel. Egyébként diósgyőri (miskolci) gyerek vagyok. Fiatalon nem gondoltam volna, hogy valaha bármiféle növény lesz az életemben, tudtában annak, hogy apámék hétvégi kertjét mennyire utáltam. („Ne menj, oda!, Kitaposod!, Nem úgy!”) A főiskola után 1 évig tanítottam, aztán jött 4 év közigazgatás. Na ekkor már látszott, hogy kattanni fog valami, mert a 28 m2-es garzonba 70 cserép növényem volt, de a nagy változásra várni kellett 15 évet, mert a későbbi munkáim (média, civil szektor stb.) mellett nem igazán volt lehetőségem a növénytermesztésre. 

Mikor ismerkedtél meg a chilikkel?

Gyerekként nekem az erőspaprika Pista „nagyonnyagybátyám” (nagyapám húgának a férje). Na, ő bírta Jolánka néném galamb-húslevesét úgy elpaprikázni, hogy „taknya-nyála” összefolyt. Kérdezték tőle, miért jó ez? Amire egyszerű a válasz: „Olyan, mint a nádméz!” (gondolom ezt csak a borsodiak értik – szerk.)  De azt hogy én termeljek, azt két embernek, meg a bajszomnak köszönhetem. Egy kunsági bajuszmustrán futottam össze Bogdán Róberttel (Rob-Chi) 2015-ben. Nézegettem a bajszát, a portékáit és nem volt nehéz szóba elegyedni. Már ott szóba került, eljön Miskolcra és az Avasi Közösségi Kávézóban - ahol akkor közösségszervezőként dolgoztam – chili bemutatót tart. És tényleg eljött! Káli-Nagy Ákos barátommal és még pár érdeklődővel ittuk a szavait, csodáltuk a hozott növényeit kóstoltuk a terméseket és termékeit. Ákos volt a másik, aki lökött az önálló termelés felé. Így 2016 óta foglalkozok termeléssel.

mi_chilink_3.jpg

Miként fejlesztetted fel a gazdaságot?

2016-ban 50-60, 2017-ben kb. 400 tő! Úgy, hogy földem sem volt még akkor!!! Mellesleg, most is „betonparaszt”, „bérházzsellér” vagyok. Bérházban élek, máshol termelem a növényeket. A csúcs 600 tő felett volt, de tavaly már „csak” 200. Szóval a fejlődés az inkább a magvetés/palántanevelés módszerében volt. Most harmadik éve, hogy saját építésű propagátorban nevelek elő. Az idén is február közepén nyitom a szezont! Természetesen rendelkezem mindennemű jogosultsággal a tevékenységhez, azaz ős- és kistermelő is vagyok.

Borsod megye – mint északkeleti régió – az ország fagyzuga. Milyen termesztéstechnológiával küszöbölöd ki a szélsőséges időjárási viszonyokat?

Már a kezdetekben is a konténeres/vödrös termesztéssel próbálkoztam. Volt, hogy sikerült fóliát bérelnem, de az utóbbi 3 szezon csak szabadlevegő konténer/vödör és szabadföld.

Hobbysta vagyok! Saját káromon tanulok, bár sokak véleményét, tanácsát kértem és kaptam. Itt is köszönet Zódor Melindáéknak, Ladányi Bandinak, Kántor Péternek és persze mindenekelőtt Rob-Chi-nak! (Ha valaki kihagytam BOCSÁNAT!) Ők azok, akikkel személyesen, telefonon, privát üzenetben konzultálgattam. Persze sokat tanultam a chilis csoportokban az „öregek”-től is.

mi_chilink_2.jpg

Mint írtam, magamnak vetek/palántázok. a kín mindig az április vége, május eleje, amikor már nem férek az irodámba a növényektől, de még nem múltak el a fagyosszentek. S, hogy ki ne maradjon, van, hogy Orbánt is megvárom, természetesen nem pártalapon!

Azután már azt hihetnénk, hogy minden simán fog alakulni. Persze! Tavaly kiültetéskor árvíz, majd aszály egész nyáron! Nem a legjobb szezon volt, de majd idén!

Vannak kedvenc fajtáid?

Mindig más! Nagyon szeretem a Jalapeno-t töltve. De nem rántom, hanem bacon-be göngyölöm és kap egy sajtos-tefölös-tojásos csuszpájzt. Bár újabban Rocoto-t is töltök. Kicsit erősebb, így több jut, mert még előbbit a párom is nagyon szereti, utóbbi kicsit erős neki. Szívesen eszem bármelyik csípős mustáromat, ha lehet csípős (morugás) sült kolbásszal. Imádom a túrós csuszán az Ají Lemon őrleményt, bármilyen levesben a csokihaba karakteres ízét. Szeretek válogatni csípős és csípős között, a pikánstól a huhogósig, de akarom érezni az étel ízét is, mivel nem vagyok kifejezetten „teflonszájú”! Egyébként csípős ételt szinte minden nap eszek. Leginkább por és mustár formában fogy nálam a chili. A szószaimat „mártogatósok” készítéséhez vagy pörkölthöz, szaftokhoz használom hígítva. A savanyúságaimat az apósommal csócsáljuk. Ketten eszünk csípősen, illetve Anna lányom, bár ő ritkán van itthon, mert Budapesten dolgozik médiadizájnerként, amiről fogalmam sincs hogy mi….

Ezek szerint inkább enyhébb termékeid vannak?

Inkább erősek, de nem az extrém kategóriában. Leginkább a paprika saját ízvilágának a megőrzése a szempont, így nem ecetesek, nem sósak. Főzök, passzírozok, főzök, dunsztolaok, de némi tartósítószert azért kapnak. A savanyúk egy része Jalapeno alap és ezt egészíti ki uborka, vagy karfiol. De van savanyított szilvám chilivel („limitededisön”), vagy csak ají-kból készült és az igazán erősekből is savanyítok arcletépőset. A szószaim (szerintem) erősek, bár nem a legekből készülnek, viszont nem hígítom agyon őket. Szószom jelenleg négy féle van és mustárom is. 3-4 féle savanyúság is kikerül egy-egy évben és szezontól függően akár kilenc féle őrlemény is. De vannak alkalmi gyümölcsösek, melyek általában valami bogyósból (meggy, cseresznye, ribizli, szeder) készülnek, öntet vagy zselé formában. Itt igyekszem arra törekedni, hogy a borsodban fellelhető gyümölcsöket használjak fel.

mi_chilink_1.jpg

Hol értékesítesz és mikor?

Mivel hobbistának tartom magam, így az értékesítés nekem szintén hobbi, vagy mondhatnám úgy, hogy „mellécash”. De azért vigyázok, hogy annyit hozzon, amibe belekerül. Elsősorban Miskolc és környéke kézműves-, termelői vásárai teszik ki a forgalmam javát. A múltam már néha vissza-visszahoz alkalmi vevőket is, valamint az éttermek felé is van értékesítési csatornám. Sokszor kérdezik, hogy van-e konkurenciám. Nevetve szoktam mondani, hogy igen, de azok a barátaim is egyben. Sőt! Van, akit majdhogynem én indítottam el a chilitermesztésben, most meg egymás mellett árulunk, természetesen, mint barátok. Miskolc és környéke van akkora piac, hogy mi többen is elférünk egy „csárdában”.

Hogy tudod összehangolni a munkát és a chiliket?

A munkámmal való összehangolással szerencsém van, az irodámban elfér a hátam mögött a propagátorom, így ott keltetek. A kollégák „elengednek” a rendezvényekre, vásárokra. Mi mást tehetnének, én vagyok a főnökük.

mi_chilink_4.jpg

A termékek receptúráját egyedül dolgozod ki, esetleg segítenek benne rokonok, barátok, vagy a vásárlók visszajelzéseit is figyelembe veszed?

Igen, magam. Persze sokat olvasgatok, nézelődök, kóstolok, megkóstoltatom amit készítek, azután alakítok rajta. Mivel tényleg kisléptékű termelő vagyok, kicsi volumenekkel, így hiába is az igyekezet, két széria sosem ugyan olyan! Arról nem is beszélve, hogy az egy tőről levett két termés sem feltétlenül ugyanolyan erős. Azért igyekszem, hogy a piros szószom, lehetőleg mindig legyen piros!

A nevedhez fűződik a Lillafüredi – most már hagyományosnak mondható – Chilinap ötlete. Erről mesélj valamit!

Mint minden termelő, én is nekiindultam a vásározás kalandjának. Mindenhová is mentem. Én szeretek beszélgetni a nézelődőkkel, pláne meg nem is abból élek, hogy eladom a termékeimet. Így én ott is jól éreztem magam, ahol vásárló is alig volt. Persze, nem azért megyünk, hogy az időt töltsük, de nálam ez még mindig másodlagos. A legjobb, szinte vásárló nélküli rendezvény, 2017. Hajdúböszörmény, I. Erős Hajdú Országos Chili Fesztivál! Ha ez nincs, akkor én se ugrok neki a szervezésnek. Rettenetesen rossz időjárás, a Bocskai téren körbe több, mint 20 chilis, többen voltunk termelők, mint ahány ember egyszerre a téren! Mégis, fantasztikus hangulat. Beszélgettünk, ugrattuk egymást, SZERETTÜK egymást és a chilit!

Persze, tudtam, hogy van Nagymaros, meg Solymár, de oda még nem voltam elég bátor. Azóta is csak terv nekem Nagymaros, Solymár meg rendre elmarad.

mi_chilink_6.jpg

Épp ez adta az a lökést, hogy miért ne legyen itt északon is egy hasonló. Így lett meg az első Chilinap (ténylegesen MEDVETALP CSIKLANDOZÁS CHILIVEL) 2018.09.09-én. Fergeteges volt! Ketten voltunk chilisek és egy keramikus. De remek hangulat. Egy évre rá jött a második, ami már tényleg CHILINAP, melyen már 6 kistermelő is kipakolt. A harmadik – 2020-ban megrendezetten már hét chilimanufaktúra is részt vett.

Idén szeptember 11-én lesz megtartva a IV Chilinap. Egyelőre jónak ígérkezik. Jelentkeztek kézművesek, kistermelők, zenekarok. Évről-évre egyre többen látogatnak el, többen csak az esemény miatt jönnek, Debrecenből, Gyuláról, Budapestről, de még szombathelyi látogatónk is volt. A fesztiválon biztosan lesz erősevő verseny is. Várunk mindenkit szeretettel. A chilinapról bővebben az alábbi oldalon lehet informálódni: https://www.facebook.com/events/631076167555902

Mik a terveid a jövőre nézve?

Nincsenek nagy, vagy nagyon új tervek. Persze apró fejlesztés mindig lesz. Igyekszem az idén kevesebb tővel, de jobb terméshozammal elérni legalább a tavalyelőtti eredményeket (a tavalyit inkább felejtsük el), a fagyó még így se ürült ki. Most elsősorban a IV. Chilinap sikerére gyúrok.

Tudom, hogy nem tartozik a blog témájához, de szeretném, ha mesélnél a „fő” szakmádról, elsősorban a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásában végzett tevékenységedről.

Eredetileg nem erre készültem, de valahogy mindig ebbe az irányba sodródtam. Valami féle „segítő” foglalkozás. Lehet ez nálam karma, vagy átok, vagy hagyaték. A lényeg, hogy szeretem csinálni. Általános iskolás gyerekek (cigányok, leszakadó rétegből valók) számára valósítunk meg különböző fejlesztő célú foglalkozásokat. Ne gondolja senki túl! Legegyszerűbben talán úgy tudom összefoglalni, hogy ezen keretek között kíséreljük meg pótolni azt, amit a saját családja szülei nem tudnak, nem képesek, nem akarnak megadni. Beszélgetünk velük, játszunk velük, próbáljuk őket terelni.

Jó a gyerekekkel foglalkozni. Meggyőződésem, hogy sosem velük van a baj! Ahol normális a családi háttér, jó az iskola, a tanárok, az osztályfőnök, ott a gyerek is rendben van. Mi pont nem ezekkel a gyerekekkel foglalkozunk.

A legnagyobb siker, ha bármelyiknél el tudjuk érni, hogy valami elkezdi érdekelni a fészbúkon kívül, legalább egy középiskolai végzettséget el akar és tud érni.

mi_chilink_5.jpg

Így szakállal - meglátásom szerint - nagyon hasonlítasz Herman Ottóra a híres természettudósra, polihisztorra, aki egyébként sok szállal kötődött Miskolchoz. Lillafüredhez és a Bükkhöz. Érzel valami hasonlóságot az ő élete és a sajátod között?

Hűha! Ez annyira megtisztelő, hogy azonnal vissza is kell utasítsam! De nagyon jól esik! Hozzátartozik az is, hogy már felmerült, hogy a lillafüredi Pele Házban – ami Herman Ottó „birtoka” volt – elmotoszkálnék a kertben, hogy mutogathassák a turistáknak. De ne zavarják a mestert!

Szóval a fizimiskán kívül semmi hasonlóság nincs az életünkben. Bár én is szeretem a természetet, nekem is van egy színházi kötődésű nő (a feleségem) az életemben, de nem több!

Azt szoktam mondani, hogy ha valakin segíteni tudok, azáltal én is jobbá válok. És szeretem a hasonlóan gondolkozó személyek társaságát is keresni. Jakab Zsolt évek, évtizedek óta önzetlenül dolgozik, hogy problémákkal élő fiatalok és családjaik társadalmi felzárkózását elősegítse. Vállalkozásában – mely kevésbé üzlet, mint inkább szenvedély - sem az anyagi előnyök megszerzése dominál, hanem leginkább az, hogy barátokat szerezzen, és ha kell másokat is elindítson a chilis hobbi irányába. És ez így jó! Ehhez kívánok neki hosszútávon sok sikert!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulaicsili.blog.hu/api/trackback/id/tr3016579650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása