gyulaicsili - Utolsó kommentek
blfr6@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://gyulaicsili.blog.hu/2019/07/17/mennyibe_keruljon_a_jalapeno/full_commentlist/1#c37825218
Válasz erre: Mennyibe kerüljön a jalapeno?
2019-11-09T16:46:52+01:00
2019-11-09T16:46:52+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="https://gyulaicsili.blog.hu/2019/07/17/mennyibe_keruljon_a_jalapeno?full_commentlist=1#c37809796" class="reply_nick_1207423" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37809796 );">@Fireside82</a>: A nyár közepén volt ez a téma aktuális. Akkor volt vihar a biliben a jalapeno nyomott(?) ára miatt. Majd egyre többen elkezdték ezen az áron értékesíteni és a vihar is elmúlt. A szezon második felére egyéb - kurrensebb - paprikákat is lehetett már az elmúlt évekétől szignifikánsan olcsóbban kapni, gondolok a habanero, jolokia, vagy moruga változatokra. Véleményem szerint még 2-3 év és gyakori lesz a 7-800 Ft/kg fogyasztói árú jalapeno is.
https://gyulaicsili.blog.hu/2019/07/17/mennyibe_keruljon_a_jalapeno/full_commentlist/1#c37809796
Válasz erre: Mennyibe kerüljön a jalapeno?
2019-11-05T17:49:13+01:00
2019-11-05T17:49:13+01:00
Fireside82
http://blog.hu/user/1207423
Mivel ez az én irásomra született meg, így bármikor bárhol leülök veled a csili áráról, helyzetéről beszélgetni, megvitatni. <br />
A békési termelőket megértem ha szíveden viseled, mert földid.<br />
De vagy direkt látod rosszul vagy lehunyt szemmel jársz!
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/18/az_en_barbecue_szoszom/full_commentlist/1#c36556894
Válasz erre: Az én barbecue szószom
2019-01-20T11:36:18+01:00
2019-01-20T11:36:18+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/18/az_en_barbecue_szoszom?full_commentlist=1#c36332268" class="reply_nick_684597" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36332268 );">@Dárnok</a>: Én nem próbáltam még a chili bonsai-t, mert nincs helyem teleltetni. Javasolni tudnám, hogy az alábbi facebook oldalnak kellene írni. Neki van tapasztalata a chili bonsai-ban: <a rel="nofollow" href="https://www.facebook.com/chilichill108/">www.facebook.com/chilichill108/</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/18/az_en_barbecue_szoszom/full_commentlist/1#c36332268
Válasz erre: Az én barbecue szószom
2018-12-17T12:59:32+01:00
2018-12-17T12:59:32+01:00
Dárnok
http://blog.hu/user/684597
Segítséget szeretnék kérni. Találtam itt egy 2013-as bejegyzést a chili bonsairól. Mi lett az eredmény? Én próbálok teleltetni egy első éves tövet, nagyon mutatós volt, nem metszettem vissza, és most hirtelen elkezdett fonnyadni. Leszedtem a termést, visszametszettem. Az a gyanúm, hogy túlöntöztem. Tudnak tanácsot adni?
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/18/az_en_barbecue_szoszom/full_commentlist/1#c35871253
Válasz erre: Az én barbecue szószom
2018-09-23T05:35:41+02:00
2018-09-23T05:35:41+02:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Nem túlzottan édes, de van édeskés íze. Egyébként főzés közben lehet játszani a cukor mennyiséggel
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/18/az_en_barbecue_szoszom/full_commentlist/1#c35871031
Válasz erre: Az én barbecue szószom
2018-09-22T23:15:46+02:00
2018-09-22T23:15:46+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Ez a bbq szósz édes? Mert amit vettem az rettentően az volt és annyira nem tetszett <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/">www.ujsagomat.hu/penny-market/</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/01/orult_chiliteszt_es_az_orszag_legjobb_csipos_cuccai/full_commentlist/1#c35857099
Válasz erre: HunHot 2018 verseny
2018-09-19T20:18:17+02:00
2018-09-19T20:18:17+02:00
Rezsó72
http://blog.hu/user/1286881
Pardon, lemaradt a mondat vége: " Torkomra a rozsdás bökőt, hogy a szószokat értékelő "zsűri" 90%-a sosem evett még autentikus BBQ fogást, és a BBQ szósz számukra a füstös ketchup egy élvezhetetlenségig édesített és chilivel teleb@szott "feketekecsap".
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/09/01/orult_chiliteszt_es_az_orszag_legjobb_csipos_cuccai/full_commentlist/1#c35857073
Válasz erre: HunHot 2018 verseny
2018-09-19T20:12:44+02:00
2018-09-19T20:12:44+02:00
Rezsó72
http://blog.hu/user/1286881
Mélységesen szomorú, hogy többségében olyan emberek értékelnek BBQ szószokat akiknek fogalmuk sincs a BBQ-ról. Torkomra a rozsdás bökőt, hogy a szószokat értékelő "zsűri" 90%-a sosem evett még autentikus BBQ fogást, és a BBQ szósz számukra a füstös ketchup egy élvezhetetlenségig édesített és chilivel teleb@szott. Szerinted, ha egy piten 8-12 órát töltött húsdarabot füstös szósszal locsolsz meg az hova vezet??? Ez megint egy puttó módon magyarosított moslék. Semmi köze a BBQ kultúrához. Kóstoltam a fesztiválokon jelenlévő termelők szószait, nagyrészükért a tengerentúlon lőnének. Tiltakozom, hogy ezeknek a nevében szerepeljen a BBQ kifejezés.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje/full_commentlist/1#c35834037
Válasz erre: Pokoli Konyha pokoli ereje
2018-09-15T13:29:17+02:00
2018-09-15T13:29:17+02:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="https://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje?full_commentlist=1#c35803785" class="reply_nick_1386457" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35803785 );">@Rékási Roland</a>: <a rel="nofollow" href="https://www.facebook.com/pokolikonyha2014/">www.facebook.com/pokolikonyha2014/</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje/full_commentlist/1#c35803785
Válasz erre: Pokoli Konyha pokoli ereje
2018-09-09T17:28:09+02:00
2018-09-09T17:28:09+02:00
Rékási Roland
http://blog.hu/user/1386457
Hol lehet rendelni vagy kapni
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/19/favagok_chilije/full_commentlist/1#c34837582
Válasz erre: Favágók chilije
2018-03-20T18:54:47+01:00
2018-03-20T18:54:47+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Árakat nem szoktam írni. Tudom, hogy lehetne egy ár-érték összehasonlítás, de én inkább csak a termékekre koncentrálok. Mivel általában elérhetővé teszem a gyártót egy-egy linken keresztül, ezért ott lehet érdeklődni közvetlenül.
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/19/favagok_chilije/full_commentlist/1#c34836370
Válasz erre: Favágók chilije
2018-03-20T15:42:14+01:00
2018-03-20T15:42:14+01:00
Echo73
http://blog.hu/user/1281201
A termékek ára is érdekelt volna, hogy ár-érték arányban is veri-e a mezőnyt. A design és az összetevők tetszenek.
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34824394
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-18T14:44:16+01:00
2018-03-18T14:44:16+01:00
Bitóné Beáta
http://blog.hu/user/831850
Először én is szárastul füstöltem, de nem volt intenzív az íze.A következő adagnál a szárát is levágtam, úgy hasítottam félbe. Sokkal jobban átjárta a bükkfa füstje.<br />
Egy egyszerű krumplilevest is feldob ;) Mintha egy fél tábla füstölt szalonna lenne benne :D
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34810022
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-16T06:26:30+01:00
2018-03-16T06:26:30+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag?full_commentlist=1#c34808546" class="reply_nick_676153" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34808546 );">@Crip Lee</a>: Kipróbálom ezt a tűzgyújtást én is!
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34810020
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-16T06:25:49+01:00
2018-03-16T06:25:49+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag?full_commentlist=1#c34808288" class="reply_nick_246932" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34808288 );">@PiszkosFreddy</a>: Köszi!
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34808546
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-15T19:46:39+01:00
2018-03-15T19:46:39+01:00
Crip Lee
http://blog.hu/user/676153
Halat fustolok gombgrillben lukacsos grilltalcan. Egyebkent ugy szoktam hogy rakok kemenyfabol tuzet es amikor mar csak parazs van akkor ra a fureszpor. Majd a racs es a grilltalca a halakkal
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34808288
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-15T19:10:27+01:00
2018-03-15T19:10:27+01:00
PiszkosFreddy
http://blog.hu/user/246932
Köszönöm szépen,remek receptúra,remek cikk !
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/03/15/chilifustoles_egyszeruen_hazilag/full_commentlist/1#c34808256
Válasz erre: Chilifüstölés egyszerűen, házilag
2018-03-15T19:04:29+01:00
2018-03-15T19:04:29+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
Mi is megfüstöljük aztán darálás,,,,fincsi
https://gyulaicsili.blog.hu/2018/01/09/kiuteses_gyozelem_221/full_commentlist/1#c34440455
Válasz erre: Kiütéses győzelem
2018-01-11T18:53:10+01:00
2018-01-11T18:53:10+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
Nagyon jo, hajrá. Gratuálok és még több siker tkivánok. Én itthon nyomatom kisüzemben, igy magamnak termelem. :)Meg az ismerősök, rokonok is elviszik a maradékot.
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/10/02/hamis_fustolt_sajt_chilivel/full_commentlist/1#c33886029
Válasz erre: Hamis füstölt sajt chilivel, házilag
2017-10-04T10:12:22+02:00
2017-10-04T10:12:22+02:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2017/10/02/hamis_fustolt_sajt_chilivel?full_commentlist=1#c33885333" class="reply_nick_128798" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33885333 );">@GGy</a>: Kiöntöm. Nem tudom mire felhasználni
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/10/02/hamis_fustolt_sajt_chilivel/full_commentlist/1#c33885333
Válasz erre: Hamis füstölt sajt chilivel, házilag
2017-10-04T08:25:03+02:00
2017-10-04T08:25:03+02:00
GGy
http://blog.hu/user/128798
A megmaradt savóval mit szoktál csinálni?
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/03/11/nehezkes_evkezdet/full_commentlist/1#c32665197
Válasz erre: Nehézkes évkezdet
2017-03-19T09:11:50+01:00
2017-03-19T09:11:50+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
kb. 8 hétig. Azaz április 20-22-ig
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/03/11/nehezkes_evkezdet/full_commentlist/1#c32663817
Válasz erre: Nehézkes évkezdet
2017-03-18T21:04:28+01:00
2017-03-18T21:04:28+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2017/03/11/nehezkes_evkezdet?full_commentlist=1#c32662669" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32662669 );">@bratya</a>: meddig nevelik?
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/03/11/nehezkes_evkezdet/full_commentlist/1#c32662669
Válasz erre: Nehézkes évkezdet
2017-03-18T18:25:18+01:00
2017-03-18T18:25:18+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Nem titok. 2.500 Ft/tálca, melyben kb 50-60 szem mag van.
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/03/11/nehezkes_evkezdet/full_commentlist/1#c32640991
Válasz erre: Nehézkes évkezdet
2017-03-15T08:06:19+01:00
2017-03-15T08:06:19+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
Ha nem titok mennyit kérnek a bérnevelésért?
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja/full_commentlist/1#c32262704
Válasz erre: Banya "Bio" Tanyája
2017-01-30T07:15:18+01:00
2017-01-30T07:15:18+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja?full_commentlist=1#c32250285" class="reply_nick_1080862" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32250285 );">@Mr Eggs</a>: Na ez innentől kezdve egy jogi eset lenne. Remélem nem születik feljelentés a Banya "Bio" Tanya irányába, inkorrekt lenne
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja/full_commentlist/1#c32250285
Válasz erre: Banya "Bio" Tanyája
2017-01-28T11:21:57+01:00
2017-01-28T11:21:57+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja?full_commentlist=1#c32250149" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32250149 );">@bratya</a>: Félre ne érts értem én miért van ott, de legyünk őszinték vannak olyanok akik imádják feljelentgetni a másikat. A vásárló megtévesztését meg rá lehet húzni. Ha nagyon akarja valaki. <br />
<br />
Figyelmedbe ajánlom azt az esetet amikor az elején a Gabasckó szósz logója hasonlított a Tabasco szószéra. Őt is felnyomták és kénytelen volt változtatni.
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja/full_commentlist/1#c32250149
Válasz erre: Banya "Bio" Tanyája
2017-01-28T10:55:30+01:00
2017-01-28T10:55:30+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja?full_commentlist=1#c32246829" class="reply_nick_1080862" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32246829 );">@Mr Eggs</a>: Úgy érzem meg van magyarázva az idézőjeles BIO szó használata.
https://gyulaicsili.blog.hu/2017/01/26/banya_bio_tanyaja/full_commentlist/1#c32246829
Válasz erre: Banya "Bio" Tanyája
2017-01-27T18:04:21+01:00
2017-01-27T18:04:21+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
Van egy olyan érzésem, hogy az időzőjeles bio megjelölés miatt még lesznek kellemetlenségeik. <br />
<br />
Egyébként további sok sikert nekik.
https://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem/full_commentlist/1#c31872617
Válasz erre: Mátraalján falu szélén, chilit nevel öreg néném
2016-12-03T08:14:50+01:00
2016-12-03T08:14:50+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Sajnos más csoportban is tapasztalok ilyet és durvábbat is, pedig a cél ott is közös a tagság is csak 1-2 ezer fő közötti mégis ez van.
https://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem/full_commentlist/1#c31869965
Válasz erre: Mátraalján falu szélén, chilit nevel öreg néném
2016-12-02T19:49:55+01:00
2016-12-02T19:49:55+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem?full_commentlist=1#c31869685" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31869685 );">@bratya</a>: Én nem mondom, hogy nem az. Csak kicsit csalódással tölt el, hogy egy olyan csoportban ahol "közös cél" lenne, ez van.
https://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem/full_commentlist/1#c31869685
Válasz erre: Mátraalján falu szélén, chilit nevel öreg néném
2016-12-02T19:06:38+01:00
2016-12-02T19:06:38+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem?full_commentlist=1#c31869631" class="reply_nick_1080862" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31869631 );">@Mr Eggs</a>: Vannak időnként nézeteltérések (mint más csoportban is), de ettől függetlenül nem rossz csoport.
https://gyulaicsili.blog.hu/2016/12/01/matraaljan_falu_szelen_chilit_nevel_oreg_nenem/full_commentlist/1#c31869631
Válasz erre: Mátraalján falu szélén, chilit nevel öreg néném
2016-12-02T18:59:24+01:00
2016-12-02T18:59:24+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
nem rossz eredmény. <br />
<br />
Kicsit belenéztem ebben a Vidékre kiköltözök fb csoportba. Mert még nem hallottam róla. Nem nagyon lepődtem meg, hogy a harmadik bejegyzés alatt már anyázák egymást.
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje/full_commentlist/1#c30883416
Válasz erre: Chiliország királynője
2016-07-28T16:31:45+02:00
2016-07-28T16:31:45+02:00
Taurusz
http://blog.hu/user/38186
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje?full_commentlist=1#c30870178" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30870178 );">@bratya</a>: Köszi szépen!
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje/full_commentlist/1#c30870178
Válasz erre: Chiliország királynője
2016-07-26T18:27:28+02:00
2016-07-26T18:27:28+02:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje?full_commentlist=1#c30814554" class="reply_nick_38186" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30814554 );">@Taurusz</a>: Szerintem Numex twillight
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje/full_commentlist/1#c30814554
Válasz erre: Chiliország királynője
2016-07-21T13:08:29+02:00
2016-07-21T13:08:29+02:00
Taurusz
http://blog.hu/user/38186
Az első képen milyen paprika van? Erősen hasonlít ahhoz, amit keresek... Apró, nagyon sok színű, csak amit kaptam, azon volt fekete is. Sajnos az két nap alatt megdöglött, már a végét járta, a mag meg nem csirázott ki... :(
https://gyulaicsili.blog.hu/2016/01/27/chabo_hot_sauce/full_commentlist/1#c29376024
Válasz erre: Chabo hot sauce
2016-01-29T19:44:11+01:00
2016-01-29T19:44:11+01:00
Kurvahošigutntag
http://blog.hu/user/1014786
Chabo is the best chili ever!
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje/full_commentlist/1#c28526566
Válasz erre: Chiliország királynője
2015-11-08T12:53:05+01:00
2015-11-08T12:53:05+01:00
PiperPerabo
http://blog.hu/user/334752
Nagyon csini. Akárkinek is az akárkije, erősen írígykedem. Már bocsi... :-)
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/11/08/chiliorszag_kiralynoje/full_commentlist/1#c28526386
Válasz erre: Chiliország királynője
2015-11-08T12:19:20+01:00
2015-11-08T12:19:20+01:00
Hóhér az utolsó barátod
http://blog.hu/user/1036000
Általános iskola első osztály. Volt egy sötétbarna bőrű, göndör hajú lány az osztálytársak közt. Tanító néni előszeretettel hívta őt négerország királynőjének. :)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/06/30/csili_magyarosan/full_commentlist/1#c28313950
Válasz erre: Csili magyarosan
2015-10-10T07:35:52+02:00
2015-10-10T07:35:52+02:00
Seafalcon
http://blog.hu/user/350952
Én amondó lennék, hogy magyarosítsatok! Amikor szegedi paprikáról beszélünk, vagy bogyiszlóiról, senki nem gondol már arra, hogy honnan jött a növény. A chilivel is meg lehet ezt tenni!És ha még össze tudnátok hozni hazai keresztezésű fajtát, ami igazán erős, és a klímához igazodik - nyilván nem világbajnok kell -, hanem bő termő 500 ezer SHU-s, az lenne a király!<br />
Persze a keresztezés az a kutatók gondja, baja, de ki tudja, mi jön ki nálatok az összeporzódott fajtákból (egy 50 palánta hosszú területet megérne)...<br />
Csak elmélkedtem.<br />
Sok sikert!
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/06/19/like-old_a_blogom/full_commentlist/1#c28062810
Válasz erre: Like-old a blogom!
2015-09-11T17:06:13+02:00
2015-09-11T17:06:13+02:00
Donatello sörhas
http://blog.hu/user/1033558
Botrány de nem vagyok fent a facebookon.
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/06/04/a_chili_foldje/full_commentlist/1#c27238338
Válasz erre: A chili földje
2015-06-04T17:31:37+02:00
2015-06-04T17:31:37+02:00
rámenős
http://blog.hu/user/588437
Ez az. <br />
A megszerzett tapasztalatok a lényegesek. Én maradtam a raklap mellett, mert korlátlan a beszerzési lehetősége. Így ha elkorhadt, eltüzelem. 2-3 évig minden kezelés nélkül kibírja. Hármat teszek egymás mellé. Az elejét csak 4 szöggel fogatom meg oldalról, hogy könnyen szét tudjam feszíteni és így átvillázom az anyagot a mellette lévő üresbe. Ja, és a lécek vízszintesen legyenek. Kevésbé hullik ki. <br />
A chili az kevésbé igényes, de a többivel még küzdök. Vizet és tápoldatot igényelnek, ha szép termést akarunk. Egyszóval komoly tudás kell a paprika termesztéshez.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/01/25/attila_es_dominator_haladoknak/full_commentlist/1#c26549943
Válasz erre: Attila és Dominátor - haladóknak
2015-03-23T10:32:47+01:00
2015-03-23T10:32:47+01:00
JoaGno
http://blog.hu/user/669405
Kiváló termékek, aki igazán szereti a csípőset annak tudom ajánlani. Kipróbáltam majdnem mindegyiket. Nagyon ízlett a Mennydörgés, a Kabai tüzes mennykő és ami ütős volt az az Attila :) Egyébként már egyre több helyről meg lehet rendelni, én erről a 2 oldalról szoktam:<br />
<a rel="nofollow" href="http://chilis.hu/">chilis.hu/</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus">onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/09/18/az_ordog_alternativaja/full_commentlist/1#c26549741
Válasz erre: Az ördög alternatívája
2015-03-23T10:11:55+01:00
2015-03-23T10:11:55+01:00
JoaGno
http://blog.hu/user/669405
Kiváló termékek, aki igazán szereti a csípőset annak tudom ajánlani. Kipróbáltam majdnem mindegyiket. Nagyon ízlett a Mennydörgés, a Kabai tüzes mennykő és ami ütős volt az az Attila :) Egyébként már egyre több helyről meg lehet rendelni, én erről a 2 oldalról szoktam:<br />
<a rel="nofollow" href="http://chilis.hu/">chilis.hu/</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus">onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol/full_commentlist/1#c26549601
Válasz erre: Kóstolás a tűzből
2015-03-23T09:54:00+01:00
2015-03-23T09:54:00+01:00
JoaGno
http://blog.hu/user/669405
Kiváló termékek, aki igazán szereti a csípőset annak tudom ajánlani. Kipróbáltam majdnem mindegyiket. Nagyon ízlett a Mennydörgés, a Kabai tüzes mennykő és ami ütős volt az az Attila :) Egyébként már egyre több helyről meg lehet rendelni, én erről a 2 oldalról szoktam:<br />
<a rel="nofollow" href="http://chilis.hu/">chilis.hu/</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus">onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/03/30/akik_a_uvegbe_zartak_a_tuzet/full_commentlist/1#c26549531
Válasz erre: Akik üvegbe zárták a tüzet
2015-03-23T09:46:58+01:00
2015-03-23T09:46:58+01:00
JoaGno
http://blog.hu/user/669405
Kiváló termékek, aki igazán szereti a csípőset annak tudom ajánlani. Kipróbáltam majdnem mindegyiket. Nagyon ízlett a Mennydörgés, a Kabai tüzes mennykő és ami ütős volt az az Attila :) Egyébként már egyre több helyről meg lehet rendelni, én erről a 2 oldalról szoktam:<br />
<a rel="nofollow" href="http://chilis.hu/">chilis.hu/</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus">onlineegeszsegbolt.hu/reform_elelmiszerek/chili_szosz_magyar_virtus</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/01/16/interju_a_vampirral_531/full_commentlist/1#c26100587
Válasz erre: Interjú a "vámpírral"
2015-02-10T21:10:49+01:00
2015-02-10T21:10:49+01:00
4sörpablikésön
http://blog.hu/user/130442
Mottó: az étel a legjobb méreg!<br />
<br />
Nem huhogásnak szánom. Még én sem jöttem le a szerről.<br />
Mindenki saját felelősségre fogyasztja a csípős paprikákat, de <br />
- nem vagyunk indiaiak, számunkra a kapszaicin csak gyógyszer mennyiségben vihető be a szervezetbe,<br />
- nem véletlenül próbál a tápcsatorna mielőbb ööö ... megszabadulni az embertelenül csípős anyagtól<br />
- a kapszaicionidok vészreakciót indítanak a szervezetben, amelyet az agy endorfinokkal tompít, mindez ugyanúgy függőséget okoz, mint a nem legális szerek, hozzászoksz és észrevétlenül emeled a dózist<br />
- remélem, 10 év múlva sem fog emésztő szervrendszeri problémákról panaszkodni az itt lelkesedő csapatból senki,<br />
- és akkor mindenki lehülyézhet, de csak utólag.<br />
Megjegyzés: a magyar fajták nem véletlenül annyira csípősek, ami még fiziológiásnak tekinthető.
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/02/09/mendel_chilije/full_commentlist/1#c26085831
Válasz erre: Mendel chilije - Keresztbeporzás és hibridizáció a chilik világában
2015-02-09T19:50:56+01:00
2015-02-09T19:50:56+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2015/02/09/mendel_chilije?full_commentlist=1#c26085165" class="reply_nick_747682" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 26085165 );">@Bővíz Marcell</a>: Nézni fogjuk!!!!
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/02/09/mendel_chilije/full_commentlist/1#c26085165
Válasz erre: Mendel chilije - Keresztbeporzás és hibridizáció a chilik világában
2015-02-09T19:09:42+01:00
2015-02-09T19:09:42+01:00
Bővíz Marcell
http://blog.hu/user/747682
Köszönöm! Pár napon belül jön a következő a fent említett blogon. :)
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/02/09/mendel_chilije/full_commentlist/1#c26085101
Válasz erre: Mendel chilije - Keresztbeporzás és hibridizáció a chilik világában
2015-02-09T19:04:49+01:00
2015-02-09T19:04:49+01:00
GaBko
http://blog.hu/user/105577
Gratulálok, nem semmi munka!
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/01/16/interju_a_vampirral_531/full_commentlist/1#c25787997
Válasz erre: Interjú a "vámpírral"
2015-01-18T15:26:12+01:00
2015-01-18T15:26:12+01:00
the.man
http://blog.hu/user/950665
Jó olvasni ha valakinek sikere van. Főleg azzal amit szeret csinálni.
https://gyulaicsili.blog.hu/2015/01/08/chilifantaziak/full_commentlist/1#c25714097
Válasz erre: Chilifantáziák
2015-01-12T19:58:01+01:00
2015-01-12T19:58:01+01:00
ermi71
http://blog.hu/user/132479
Fiatal, öreg, Harsányi, az ősz, aki kiöntötte a sört.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje/full_commentlist/1#c25541675
Válasz erre: Pokoli Konyha pokoli ereje
2014-12-29T15:05:51+01:00
2014-12-29T15:05:51+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje?full_commentlist=1#c25541307" class="reply_nick_930221" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25541307 );">@Füstölt sprotni olajban</a>: Érdemes!
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/12/28/pokoli_konyha_pokoli_ereje/full_commentlist/1#c25541307
Válasz erre: Pokoli Konyha pokoli ereje
2014-12-29T14:32:28+01:00
2014-12-29T14:32:28+01:00
Füstölt sprotni olajban
http://blog.hu/user/930221
Ki fogom próbálni, köszi az írást.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni/full_commentlist/1#c23019124
Válasz erre: Bakancslistára fölvenni!
2014-05-22T18:43:47+02:00
2014-05-22T18:43:47+02:00
01001100au (törölt)
http://blog.hu/user/596187
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni?fullcommentlist=1#c22694893" class="reply_nick_239009" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22694893 );">@horex</a>: Ha jó miért ne? A kézműves/kistermelői cuccok sokszor jobbak mint a boltiak.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni/full_commentlist/1#c22701482
Válasz erre: Bakancslistára fölvenni!
2014-04-25T17:13:50+02:00
2014-04-25T17:13:50+02:00
Taurusz
http://blog.hu/user/38186
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni?fullcommentlist=1#c22694893" class="reply_nick_239009" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22694893 );">@horex</a>: Na ja, de ehhez képest a Erős Pista ....ööö, hát annyit is ér. Most kóstoltam meg két fajtát, az almás még hátra van. Szerintem megérte. A jalapeno nagyon jól el lett találva, finom, részemről lehetne kicsit erősebb. A habanero már kezdi az erőt kicsit karistolni, de nem veszélyes. Ízre nem rossz, de a jalapeno simán veri.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni/full_commentlist/1#c22694893
Válasz erre: Bakancslistára fölvenni!
2014-04-25T10:05:15+02:00
2014-04-25T10:05:15+02:00
horex
http://blog.hu/user/239009
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni?fullcommentlist=1#c22251938" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22251938 );">@bratya</a>: Köszi<br />
Van aki ennyiért megveszi? Hozzá képest az ErősPista fillérek
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni/full_commentlist/1#c22251938
Válasz erre: Bakancslistára fölvenni!
2014-04-06T17:45:19+02:00
2014-04-06T17:45:19+02:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a rel="nofollow" href="http://fuszertanya.hu/termekeink">fuszertanya.hu/termekeink</a><br />
Itt az árlista!
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/04/06/bakancslistara_folvenni/full_commentlist/1#c22251812
Válasz erre: Bakancslistára fölvenni!
2014-04-06T17:41:25+02:00
2014-04-06T17:41:25+02:00
horex
http://blog.hu/user/239009
Kár az almáért<br />
Amiböl lekvárt lehet főzni abbol pálinkát is<br />
:)<br />
Kiváncsi lennék hogyé' adja 100gr-ját az erős/félerős paprikának<br />
Mert a hasonló, szintén magyar, tuggyukmirölvanszó, már az egekben jár 250gr-ja<br />
500FT/250gr ha jól láttam<br />
Nem is vettem jó ideje már pedig kedvelem.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban/full_commentlist/1#c21748197
Válasz erre: Csilivilág a fővárosban
2014-02-24T03:08:08+01:00
2014-02-24T03:08:08+01:00
Life Hacker | NapiHack
http://blog.hu/user/818886
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban?fullcommentlist=1#c21156351" class="reply_nick_831338" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21156351 );">@George Bass</a>: ja és facebook is van<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.facebook.com/Chilivilag">www.facebook.com/Chilivilag</a><br />
(remélem nem a konkurenciát linkeltem be)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban/full_commentlist/1#c21748196
Válasz erre: Csilivilág a fővárosban
2014-02-24T03:07:01+01:00
2014-02-24T03:07:01+01:00
Life Hacker | NapiHack
http://blog.hu/user/818886
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban?fullcommentlist=1#c21156351" class="reply_nick_831338" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21156351 );">@George Bass</a>: Google a Barátunk ;)<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://5mp.eu/web.php?a=chilivilag">5mp.eu/web.php?a=chilivilag</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/02/22/peter_boszorkanykonyhaja/full_commentlist/1#c21742533
Válasz erre: Péter boszorkánykonyhája
2014-02-23T10:16:39+01:00
2014-02-23T10:16:39+01:00
baliquez
http://blog.hu/user/35011
Zöldcsilire több jó módszer van, ha pl. pálinkában áztatjuk akkor utána a csípőspáleszt fűszeres paradicsomszószba lehet keverni és jégkockatartóban lefagyasztani későbbi felhasználásra.<br />
<br />
A csilimagot-szárat pedig felteszem nagy lábosban annyi vízzel hogy ellepje, belekeverek két deci kókuszolajat, és egy órán keresztül lassú lángon főzöm, amikor langyos kinyomkodom, leszűröm, az olajos vizet pedig hűtőbe teszem. Egy lapként levehető a víz tetejéről a csilizsír, ezt gondosan meg kell törölgetni és hasonlóképpen lefagyasztható porciónként.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/02/22/peter_boszorkanykonyhaja/full_commentlist/1#c21742473
Válasz erre: Péter boszorkánykonyhája
2014-02-23T10:07:57+01:00
2014-02-23T10:07:57+01:00
baliquez
http://blog.hu/user/35011
A Curaçao egy brillantkékkel megfestett narancslikőr. Cointreau vagy limoncello szerintem jobban passzol a csilihez, de akkor is jó ötlet a szeszes-szósz.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/02/22/peter_boszorkanykonyhaja/full_commentlist/1#c21742304
Válasz erre: Péter boszorkánykonyhája
2014-02-23T09:43:52+01:00
2014-02-23T09:43:52+01:00
Chalky White jr (törölt)
http://blog.hu/user/853164
<a rel="nofollow" href="http://lmgtfy.com/?q=zarta+f%C3%A9nye">lmgtfy.com/?q=zarta+f%C3%A9nye</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://lmgtfy.com/?q=krasznaja+armija">lmgtfy.com/?q=krasznaja+armija</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/02/22/peter_boszorkanykonyhaja/full_commentlist/1#c21735989
Válasz erre: Péter boszorkánykonyhája
2014-02-22T10:31:48+01:00
2014-02-22T10:31:48+01:00
GaBko
http://blog.hu/user/105577
Én is végig kóstoltam őket, nagyon finomak! A saját gyüjteményeben is ott a helyük!
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/01/25/attila_es_dominator_haladoknak/full_commentlist/1#c21533264
Válasz erre: Attila és Dominátor - haladóknak
2014-01-27T11:19:41+01:00
2014-01-27T11:19:41+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2014/01/25/attila_es_dominator_haladoknak?fullcommentlist=1#c21533102" class="reply_nick_62956" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21533102 );">@Bruti</a>: Hát turbózni azt tud!
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/01/25/attila_es_dominator_haladoknak/full_commentlist/1#c21533102
Válasz erre: Attila és Dominátor - haladóknak
2014-01-27T10:56:19+01:00
2014-01-27T10:56:19+01:00
Bruti
http://blog.hu/user/62956
Egy üveg Attilát kaptam ajándékba, tényleg zseniális. Én pl. kechupot meg szószokat turbózok vele.
https://gyulaicsili.blog.hu/2014/01/05/tunde_csipos_varazslata/full_commentlist/1#c21449312
Válasz erre: Tünde csípős varázslata
2014-01-18T14:32:03+01:00
2014-01-18T14:32:03+01:00
01001100au (törölt)
http://blog.hu/user/596187
Mindig jó olvasni, ha valakinek a hobbija ilyen jól megy.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21324404
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-31T12:59:09+01:00
2013-12-31T12:59:09+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak?fullcommentlist=1#c21307564" class="reply_nick_105577" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21307564 );">@GaBko</a>: pont ez volt a gondom nekem is, amikor először megláttam a cimkét. Poénnak tényleg hatalmas, de -ahogy ezt a postot is olvastam plusz másikat is Rólad- az merült fel bennem hogy nagyon jók a termékeid, de minél szélesebb körben válsz ismerté annál jobban kívánkozna egy valóban Rád jellemző stílus az üvegekre. Drukkolok, kíváncsi vagyok mi lesz a változtatás ;)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21323210
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-31T08:52:42+01:00
2013-12-31T08:52:42+01:00
jimmike10
http://blog.hu/user/587973
Imádom!!! Boldogság, hogy azok közé tartozhatok, akik most felállnak, és bekapnsk egy kolbászos szendvicset Gabasco Krémmel!
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21307564
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-28T10:28:45+01:00
2013-12-28T10:28:45+01:00
GaBko
http://blog.hu/user/105577
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak?fullcommentlist=1#c21305232" class="reply_nick_828224" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21305232 );">@A munka hőse, minden kommunista őse</a>: Szia! A cimke poénnak indult, csak saját felhasználásra, de így lett sikere, de pont ezért, hogy ebbe se lehessen belekötni a következő évben némiképp változtatni fogok rajta. Azért a Gabasco név megmarad! :)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21305393
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-27T19:18:02+01:00
2013-12-27T19:18:02+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
Büszkék lehetünk rá! Szerintem
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21305232
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-27T18:43:24+01:00
2013-12-27T18:43:24+01:00
A munka hőse, minden kommunista őse (törölt)
http://blog.hu/user/828224
és ez a tabasco-ra erősen hajazó embléma/címke nem gáz?<br />
személy szerint támogatom a helyi előállítású ételeket, de egy marketingszakos hallgató vizsgamunka gyanánt összedobna megfelelő címkét, miegymást. ha már magyar, lehessünk rá büszkék és legyen tényleg az...
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/27/gabasco_csak_batraknak/full_commentlist/1#c21304794
Válasz erre: Gabasco – Csak bátraknak
2013-12-27T17:07:46+01:00
2013-12-27T17:07:46+01:00
GaBko
http://blog.hu/user/105577
Köszi a "kritikát"! :)<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://gabkochilli.blog.hu/">gabkochilli.blog.hu/</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21285160
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-22T19:45:28+01:00
2013-12-22T19:45:28+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab?fullcommentlist=1#c21269289" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21269289 );">@bratya</a>: Szerintem meg nem jó hasonlat ;) Egy lecsó alapja a paprika-paradicsom-hagyma, az ezzel készült ételeket itthon mindenki lecsónak vagy lecsósnak hívja (bár egy pörköltbe is illik tenni a hagymán kívül paprikát és paradicsomot, mégsem lecsó ugye). A csilis bab itthon a darált (sertés!!!!)hús-konzerv paradicsomos bab és hagyma egyvelege (mármint alapként), aminek viszont köze nincs ahhoz, amit a világ többi részén csilinek hívnak :) Hogy más példával éljek: itthon a legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a hawaii mód az ananász-sonka-kukorica alapú étel. A világ minden táján viszont (Magyarországon kívül)a hawaii mód a ketchup-méz párosítást jelenti, így baromira pofára fog esni az egyszeri utazó, ha ezt más országban kéri ;)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21269289
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T17:15:29+01:00
2013-12-20T17:15:29+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab?fullcommentlist=1#c21268516" class="reply_nick_75558" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21268516 );">@átlátó</a>: Nagyon jó a hasonlat! Abba is sok minden belefér, mégis lecsónak nevezzük.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21268516
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T15:11:39+01:00
2013-12-20T15:11:39+01:00
átlátó
http://blog.hu/user/75558
...olyan ez, mint a lecsó...
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21267118
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T11:57:22+01:00
2013-12-20T11:57:22+01:00
Time Machine Works
http://blog.hu/user/690018
<a rel="nofollow" href="http://subba.blog.hu/2013/12/18/tejberizs_mindenki_szereti">subba.blog.hu/2013/12/18/tejberizs_mindenki_szereti</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21266639
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T10:51:23+01:00
2013-12-20T10:51:23+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab?fullcommentlist=1#c21266553" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21266553 );">@bratya</a>: Ez így is van (gondoljunk csak a brassói aprópecsenyére amit itthon is mindenki ismer, mégsem az eredeti receptet készíti). A belinkelt posztomban írtam is pár sort az amerikai chilifőző versenyekről, ott sincs mindenben egyetértés ;)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21266559
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T10:41:13+01:00
2013-12-20T10:41:13+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab?fullcommentlist=1#c21266402" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21266402 );">@motoroskonyhaja</a>: Egyébként kipróbálom! Meglepően ötletes.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21266553
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T10:40:40+01:00
2013-12-20T10:40:40+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a rel="nofollow" href="http://motoroskonyhaja.blog.hu/2013/10/01/chili_ami_tenyleg_ut">motoroskonyhaja.blog.hu/2013/10/01/chili_ami_tenyleg_ut</a><br />
<br />
Tulajdonképpen ezt kértem, hogy más is ossza meg receptjeit és tapasztalatait. Nem lehet rossz. Bíró Lajos mesterszakács egyébként tegnap azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy egy-egy étel eredeti tradicionális receptje maximum 30-40 évig él a köztudatban. Aztán a variációk sokasága veszi át a színteret, de attól ezeket az ételeket még ugyanúgy hívjuk. Ő szakmájából és tapasztalatából adódóan - vélhetően - kompetensebben nyilatkozik ebben a kérdésben.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21266402
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T10:14:11+01:00
2013-12-20T10:14:11+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Hát nem tudom ez mennyire csilis, gyakorlatilag pont a recept hiányzik amellett, hogy maradék (????) felvágottól kezdve a konzerv gombáig, netán édes-savanyú cuccig minden benne van vagy lehet. Tudom, hogy itthon az a szokás, hogy vegyél egy konzerv babot, darált húst, hagymát, kukoricát, aztán rottyantsd össze az egészet egy kis erős pistával, de ez azért nagyon messze van a chilitől ;)<br />
<br />
Itt az én receptem, hátha kipróbálod a saját paprikáiddal:<br />
<a rel="nofollow" href="http://motoroskonyhaja.blog.hu/2013/10/01/chili_ami_tenyleg_ut">motoroskonyhaja.blog.hu/2013/10/01/chili_ami_tenyleg_ut</a>
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21266365
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T10:07:45+01:00
2013-12-20T10:07:45+01:00
flamer
http://blog.hu/user/75190
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab?fullcommentlist=1#c21265496" class="reply_nick_17342" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21265496 );">@tarsolya</a>: A tradicionális csiliben eleve nincs bab (és darált hús se), szóval arról már a címnél le lehetett mondani.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21265557
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T04:35:16+01:00
2013-12-20T04:35:16+01:00
Mr. Közbiztonság Szilárd
http://blog.hu/user/820429
Ez nem kérdés, hanem kijelentés.<br />
A kérdés végén ugyanis kérdőjel van.<br />
Címben is.<br />
<br />
"a paleo diéta hívei meg örömködhetnek, mivel nincs benne gabonaféleség"<br />
Ne bassz. A bab tele van liszttel (ha nem is gabonaliszttel).<br />
<br />
"rövid idő alatt elkészíthető"<br />
Ha nem számítjuk a bab minimum 8 órás áztatási idejét.<br />
<br />
"A csilis babnak persze mindenkinek megvan a legtutibb receptje."<br />
Egyrészt tanulj meg magyarul fogalmazni, mert ez a mondat úgy szar, ahogy van - ez egyébként az írás kb. össze mondatára elmondható; miért nem tanultál meg írni, ha ennyire írni akarsz?; ráadásul ennyire pocsék helyesírással még az Index közismerten szar helyesírású blogjain is ritkán találkozni - (Pl.: Persze mindenkinek megvan a maga legtutibb csilisbab-receptje.; Csilis babból persze mindenkinek megvan a maga legtutibb receptje.; stb.), másrészt melyik ételre nem igaz ez az állítás, tejbegríztől - vagy akár zsíros kenyértől - a töltött káposztán át a halászléig?
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21265552
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T03:38:37+01:00
2013-12-20T03:38:37+01:00
Csiken Disztroly
http://blog.hu/user/622288
Azért az erős túlzás, hogy "csak a fantázia szab határt". Például, hogy legyen benne chili meg bab, az elég kemény korlát, nem?
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21265496
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-20T01:33:58+01:00
2013-12-20T01:33:58+01:00
tarsolya
http://blog.hu/user/17342
Hát ezt a "főzzük össze a hűtő alját babbal meg darálthússal" én sem nevezném csilisbabnak. Meg általában ami itthon csilisbabként fut, azokat sem :)<br />
<br />
Ezzel semmi gond sincs persze, de a "tradicionális" csilinek jó kis hagyományai vannak és az alaprecept eléggé kötött. Itthon kevesen és kevés helyen csinálják sajnos.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21265102
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-19T23:25:36+01:00
2013-12-19T23:25:36+01:00
Az igazi Török Szultán
http://blog.hu/user/571868
Azért a konyhai újrahasznosítást nem kellene csilis babnak nevezni... Kikérem magamnak az összes amigo nevében.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/19/miert_eppen_csilis_bab/full_commentlist/1#c21265000
Válasz erre: Miért éppen csilis bab
2013-12-19T22:59:37+01:00
2013-12-19T22:59:37+01:00
DonTintoretto
http://blog.hu/user/378456
Egy kis reszelt sajt sem rossza tetejére tálalás előtt. Vagy az aljára :)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/13/az_uvegbe_zart_minoseg/full_commentlist/1#c21237835
Válasz erre: Az üvegbe zárt minőség
2013-12-15T17:42:25+01:00
2013-12-15T17:42:25+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
A legtöbb ember azért a 100.000 SHU érték felett azt mondja: Húúúúúú
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/13/az_uvegbe_zart_minoseg/full_commentlist/1#c21235674
Válasz erre: Az üvegbe zárt minőség
2013-12-15T10:14:32+01:00
2013-12-15T10:14:32+01:00
safranek
http://blog.hu/user/8244
Csak akkor ne használjanak ilyen jelzőket. Hogy húúúú 420 eSHU!
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/13/az_uvegbe_zart_minoseg/full_commentlist/1#c21232926
Válasz erre: Az üvegbe zárt minőség
2013-12-14T17:35:00+01:00
2013-12-14T17:35:00+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/13/az_uvegbe_zart_minoseg?fullcommentlist=1#c21231425" class="reply_nick_8244" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21231425 );">@safranek</a>: Na erre mondják: ízlések és pofonok. Egy ismerősöm azt is megérzi, hogy ha a húslevesbe borsot főznek. Gyilkosságnak ott az Attila nevű termék. Erre mondta egy kolléganőm, hogy nőiesen csípős, a másiknak meg levitte az arcáról a sminket.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/13/az_uvegbe_zart_minoseg/full_commentlist/1#c21231425
Válasz erre: Az üvegbe zárt minőség
2013-12-14T13:01:39+01:00
2013-12-14T13:01:39+01:00
safranek
http://blog.hu/user/8244
"100 % Habanero, a maga 450.000 SHU fokával", ez nem nagy szám. A Trinidad Scorpion, Buth Jolokia, Naga Viper. Ezek az igazán csípősek! Nekem Trinidad Buch T van itthon.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban/full_commentlist/1#c21158209
Válasz erre: Csilivilág a fővárosban
2013-12-02T23:41:04+01:00
2013-12-02T23:41:04+01:00
ermi71
http://blog.hu/user/132479
Petya, törsz felfelé mint a talajvíz:) Murár:)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/12/01/csilivilag_a_fovarosban/full_commentlist/1#c21156351
Válasz erre: Csilivilág a fővárosban
2013-12-02T19:11:02+01:00
2013-12-02T19:11:02+01:00
George Bass
http://blog.hu/user/831338
Sziasztok,<br />
Hol és hogyan tudom felvenni veletek a kapcsolatot? Ha kérhetem erre az e-mailre küldjetek nekem elérhetőséget.<br />
Email: george@styleanddirt.com<br />
<br />
Köszönöm<br />
GB
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol/full_commentlist/1#c20995087
Válasz erre: Kóstolás a tűzből
2013-11-11T08:26:18+01:00
2013-11-11T08:26:18+01:00
yuing
http://blog.hu/user/642326
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol?fullcommentlist=1#c20990246" class="reply_nick_540842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20990246 );">@bratya</a>: OKÉ és akkor cseréljűnk :magot !? (elkűldtem videón a Paradicsomról.)
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/11/01/csilis_fokhagymakrem/full_commentlist/1#c20990283
Válasz erre: Csilis fokhagymakrém
2013-11-10T17:32:27+01:00
2013-11-10T17:32:27+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/11/01/csilis_fokhagymakrem?fullcommentlist=1#c20983213" class="reply_nick_812549" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20983213 );">@TheeZia</a>: Tisztelt Cím!<br />
<br />
Chili paprika maghoz (mely lehet akár 3000 féle is)számos helyen hozzá lehet jutni a neten, melyhez a google kereső nagy segítséget jelent, akár ingyenes hirdetési felületeken is (aprod.hu, vatera.hu stb.<br />
Ezeken szoktak árulni habanero és tulipán paprika magokat is. <br />
<br />
Ezenkívül tudom ajánlani Önnek a <a rel="nofollow" href="http://www.chiliszoszok.hu/">www.chiliszoszok.hu/</a> webáruházat, ők is sokféle mag forgalmazásával foglalkoznak. Ha bármilyen kérdése merült fel szívesen válaszolok.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol/full_commentlist/1#c20990246
Válasz erre: Kóstolás a tűzből
2013-11-10T17:27:12+01:00
2013-11-10T17:27:12+01:00
bratya
http://blog.hu/user/540842
<a href="http://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol?fullcommentlist=1#c20981159" class="reply_nick_642326" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20981159 );">@yuing</a>: Természetesen a tulipán és a harang paprika nem egy és ugyanaz, bár a köznapi elnevezése eltérhet. A tulipán paprika hivatalosan a nemzetközi szakirodalomban Patricias Bell, vagy Bishop Crown, de néha Balloon-ként is árulják. <br />
<br />
Harang paprikának nevezik a sweet yellow bell fajtát, ami édes, vagy nagyon enyhén csípős.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/11/01/csilis_fokhagymakrem/full_commentlist/1#c20983213
Válasz erre: Csilis fokhagymakrém
2013-11-09T11:38:50+01:00
2013-11-09T11:38:50+01:00
TheeZia
http://blog.hu/user/812549
Üdvözlöm...szeretném megkérdezni, hogy hol lehet hozzájutni a chili, tulipán paprika, habanero paprikamagokhoz?
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/09/25/dunakanyar_izzo_parazsa/full_commentlist/1#c20983012
Válasz erre: Dunakanyar izzó parazsa
2013-11-09T11:05:15+01:00
2013-11-09T11:05:15+01:00
yuing
http://blog.hu/user/642326
Ha csak 1 mód van rá-kerűld a PERT és mégis TE - TI NYERTEK,.
https://gyulaicsili.blog.hu/2013/07/11/kostolas_a_tuzbol/full_commentlist/1#c20981159
Válasz erre: Kóstolás a tűzből
2013-11-08T21:38:44+01:00
2013-11-08T21:38:44+01:00
yuing
http://blog.hu/user/642326
A HARANG ÉS TULIPÁN PAPRIKÁK NEM UGYAN AZ ,AHOGY ÉN TUDOM,mert Keszthely és HÉVIZEN is már 1991 óta láttam többször is,hogy árúlták felfűzve.