A blog indításakor ígértem, hogy írok több cikket csilis ételekről, töltök fel recepteket. Egy kicsit gondban vagyok, ugyanis ez leginkább azt jelenti, hogy az ételbe rakunk egy kis friss, vagy szárított csili, csilikészítmény. Ettől függetlenül, ismét írok egy bejegyzést, amiben egy többször kipróbált receptet teszek közzé. Az ételnek nincs neve mi magunk között "thai kajának" nevezzük.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirke, vagy pulykamellfilé, 2 szál közepes sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kisebb zellergumó, 1 ananászkonzerv (olyan aprított és nem karikás), 1 nagyobb fej lilahagyma, 1 üveg paradicsomlé, fokhagyma, friss csili, vagy csiliörlemény, koriander, gyömbér, curry, szerecsendió, bors, só.
Kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd ha megpirult, kiszedjük a serpenyőből és a vékony csíkokra vágott zöldségeket a maradék olajos húslén elkezdjük párolni. Ha kezdi elfőni a levét, akkor öntsük hozzá a konzerv ananászt a levével együtt tegyük hozzá a fűszereket ízlés szerint és pároljuk tovább. Amikor még ropogósak a zöldségek öntsük fel kb 3 dl paradicsomlével és tegyük vissza a korábban kiszedett húst és egy rövid "összerottyanásig" főzzük fel. Rizzsel tálaljuk. Viszonylag egyszerű, de ízletes, változatos étel, egy kicsit az Uncle Ben's üveges kajára hasonlít.