HTML

gyulaicsili

Érdekelnek a csilipaprikák, termesztésük és felhasználásuk. Egy olyan egzotikus növényről van szó, mely hazánkban is termeszthető egyszerűen, így nem feltétlenül kell a drága import árút megvásárolni.

Friss topikok

  • bratya: @Fireside82: A nyár közepén volt ez a téma aktuális. Akkor volt vihar a biliben a jalapeno nyomott... (2019.11.09. 16:46) Mennyibe kerüljön a jalapeno?
  • bratya: @Dárnok: Én nem próbáltam még a chili bonsai-t, mert nincs helyem teleltetni. Javasolni tudnám, ho... (2019.01.20. 11:36) Az én barbecue szószom
  • Rezsó72: Pardon, lemaradt a mondat vége: " Torkomra a rozsdás bökőt, hogy a szószokat értékelő "zsűri" 90%-... (2018.09.19. 20:18) HunHot 2018 verseny
  • bratya: @Rékási Roland: www.facebook.com/pokolikonyha2014/ (2018.09.15. 13:29) Pokoli Konyha pokoli ereje
  • bratya: Árakat nem szoktam írni. Tudom, hogy lehetne egy ár-érték összehasonlítás, de én inkább csak a ter... (2018.03.20. 18:54) Favágók chilije

Címkék

424 (1) 7 Pod (2) Abádszalók (2) african pequin (1) Aji (2) Aji lemon (1) Aka (1) amatőr chili verseny (1) Anirol Chili (2) apokalipszis (1) apokalipszis négy lovasa (1) Ár-Kert (1) Attila csiliszósz (1) A négy muskétása (1) Backyard Chili (1) Balmazújváros (1) Bánfi Krisztián (1) Bányai Csilla (1) Banya "Bio" Tanya (2) Bárdos Viktor (1) Bátaszék (1) BBQ (2) BBQ szósz (12) Bella donna (1) Beremend (2) Bestia (1) BEszósz (12) Betyár (1) Betyár krém (1) Bhut Jolokia (2) Bird eye (1) black butlah (2) Blájen (1) Bogdán Róbert (1) bolondok aranya (1) bonchi (1) Bonsai (2) bonsaicsili (1) bonsaiedéyn (1) borsod (1) Bővíz Marcell (1) Brian élete (1) Brown Ale BBQ (1) BUÉK (1) Buffalo (1) Bulls eye (1) BullS Eye (1) Burning Angel Chili (3) Buzásné Kata (2) Buzás Döme (1) c (1) candlelight (1) candleligt (1) caribbian red habanero (1) carolina reaper (1) Carolina Reaper (13) cayenne (12) cayenne paprika (2) cedrino (2) celldömölk (2) Chabo hot sauce and artistian (2) Chiki-Chiki (2) chili (4) chilichill (1) chilidise (2) chiliesszencia (1) Chilifesztivál (1) chilifix (2) Chilifutár Baráti Kör (1) chilihungaria.hu (5) chiliis lekvár (1) Chilimádé (1) Chilis (2) chilistván (1) chiliszósz (5) Chilis mustár (1) chilitudor (1) chilivilág (2) Chilivilág (5) chili hungária manufaktúra (1) Chili Hungária Manufaktúra (7) chili savanyúság (3) chili warriors (1) ChillER Manufaktúra (1) Chipotle (3) Chocolate Habanero Extract (1) chutney (3) cs (1) CsakaChili (2) cseresznyepaprika (1) csili (29) csilibonsai (1) csilifajták (19) Csilifarm (1) csilikrém (15) csilipaprika (26) csiliszósz (31) Csilis bab (2) csilis karamella (1) csili és sz egészség (1) csili gyógyhatása (2) csili jótékony hatása (2) csoki habanero (3) Csurranó (1) csurranó (1) Danka Chili (6) Danka Krisztián (1) Debrecen (5) debrecen (2) detk (2) Detki Chilis Betyár (3) dia de los muertos (1) Dominátor (1) Dömperignon (1) Dorset Naga (3) dorset naga (5) dragons claw (2) egészségmegőrzés (3) eperős (1) Erdei sárkány (1) Eros (1) étel (2) Evoatis örömkert (2) extrém csípős chiliszósz (1) ezermagtömeg (1) F1 hibrid (1) facebook (2) fajták (5) falunap (1) Farkastánc (1) Fatalii (2) Fenevad Chili (4) Fever (1) fokhagyma (3) Fóliás chilinevelés (1) foltisszima (1) Folyékony parázs (1) forralt bor (1) főzés (8) Fresno (1) függőkert (2) Fürjecske (1) Fürjtojás (1) Füstölt carolina reaper (1) füstölt fűszerpaprika (5) Füstölt Jalapeno (3) Füstös nyúl (1) Füst és könny (1) fűszerek (18) Fűszertanya (1) fuszertanya.hu (1) fűtött fólia (1) Gabasco (2) Gabko (1) GaBko Chili (7) Gádoros (1) Gastrochili (4) genetika (1) Gourmet (2) Gourmet & Delicious (1) Grebb (1) Green Hot Sauce (1) Grizzly (1) Győr (2) Gyula (1) gyümölcsös chiliszósz (1) Habalina (1) habanero (23) Habanero (4) habanero big sun (1) habanero chocolate (1) Habanero IPA (1) Habanero madame jeanett (1) Habarack (1) habenero (10) hagymalekvár (1) Hajdú (1) Hajdúböszörmény (1) Hamis füstölt sajt (1) hazai ízek versenye (1) hazai termék (16) házi sárkány (1) hegyes erős (2) helyi termék (26) hibridizáció (1) Holy Shit (1) hotsauce.hu (1) Hottie Chili (2) HunHot2018 (1) HunHot2019 (2) HunHot 2016 (2) HunHot 2017 (2) I. "Erős Hajdú" (1) I. hazai ízek (1) időhiány (1) inca red drop (2) india (1) Indiai chiliszósz (1) Intro (1) ínyenc chilikert (3) IPA (1) Ipolytölgyes (1) ízes (1) Jack a Sárkány (1) Jakab Zsolt (1) jala-fala (1) jalapeno (7) Jalapeno (17) Jalapeno chili jelly (1) jamaican red (2) janchili (1) Joe Brown chocolate pepper cream (1) josh és jutta (1) Józandűlő (1) Kaba (2) Kacér csók (1) kaliforniai paprika (1) Kálnoki Levendulás (1) Kántor Péter (1) kápia (1) kapszaicin (1) Kaqukk (1) karchili (5) Kardos István (1) Karibi grillsárkány (1) karibi láva (1) keresztbeporzás (2) keresztporzás (1) keresztporzás paprikánál (2) kerti föld (1) Kertportál magazin (1) Kígyómarás (1) Kígyóschili (3) Killer Tomatoes (1) Kisalföld (1) kiskertdivat (2) kola károly (1) komposzt (1) komposzt rostálása (1) környezetvédelem (2) KO chili (1) krasznaja armija (2) Last Dram (1) Leányfalvi Attila (1) Legény a gáton (1) lemon drop (1) Lila hegy (1) Lillafüred (1) Lumberjack Chili (1) magcserélés (1) magszedés (7) Magyar Éva (2) málnás paprikalekvár (1) mangó (1) Marinált jalapeno (1) Medvepuszi (1) Medvetalp (1) Medvetánc (1) meleg (1) mennydörgés csili szósz (3) mézes cukorka (1) mi-CHILI-nk (1) Minimal jeanette (1) Miskolc (1) Monster Blood (1) Mor (1) morouga scorpion (4) Mr.T. (1) mundu-gundu (1) Naga Jolokia (4) naga jolokia (11) naga jolokia purple (1) Nagymágos (1) Nagymaros (3) Nagymegyer (1) Nagy Gergő (1) napszúrás (1) nyár (2) nyíri arborétum (1) Nyúl (3) nyúliak kedvence (1) nyúli tüzes chili (6) Olchili (2) Olmek (1) önfenntartás (1) Orange Bhut Jolokia (1) Orange Habanero (1) organikus nemesítés (1) őszi kerti munka (1) palackozott láva (1) palánták (1) palántanevelés (8) palotai chili (1) PaprikaJancsili (1) paprikakrém (8) paprikalekvár (1) paprikamag (5) Paprikamag (1) paprika ezermagtömege (1) paprika gyógyhatása (5) paraszt paszta (1) peach poison (1) Pécs (2) pEpPER Yes (1) pestis (1) Pilisszentiván (1) pirítóskrém (1) piros 7-es (1) plaier róbert (2) Poblano (1) Pokoli Konhya (3) Pokoli Konyha (1) pokol paszta (1) propagátor (1) Rábacsécsény (1) rasputin (1) Rasputyin pénisze (1) Ravasz Róka (1) Red (1) red poison (1) Rob-Chi (1) rocoto (1) sajóvámos (1) Sajt házilag (1) salmon (1) Salsa (1) salsa paprika (2) samba (2) Samba (3) Sándorfalva (1) sárga gomba (1) sárga habanero (3) Sárkányvér (1) Sárkány csókja (1) sárréti csilifarm (1) Sáska Gyula (1) savanyúság (7) scoville skála (1) Seregélyes (1) shishito (1) shoshito (1) sikoly (1) Sir Morlock (2) Smoky Rings (1) Solymár (1) Solymichili (1) Sörös chiliszósz (1) Stock Cilis (1) St Habakukk (1) Summer mix (1) sunrise scorpion (1) sweet & spicy (1) sweet chocolate (1) szabadföldi (1) Szabó Attila (1) Szati Chili (4) Székely István (1) szemiramisz (1) Szidun Dávid (2) szilvás chiliszósz (2) szilvatós (1) Szuchili (1) Tabasco (2) tabasco (2) Tabdi (1) talaj vízháztartása (2) Tatabánya (1) tél (2) Tengerészkapitány (1) termékek (11) termések (7) Thai Kakukk (1) The Alpha Extra Hot Sauce (1) Thunderdome (1) tibchili (1) Tiny Monster (1) Tipsy G (1) Tipsy Hot BBQ Classic szósz (1) Tipsy Williams szósz (1) totál képek (1) Tóth Attila (1) tőzeg (1) Trinidad Morouga (13) Trinidad Parfume (2) trinidad scorpion (2) Trinidad Scorpion Butch T (3) Trópusi sárkány (1) tulipán paprika (5) Tünde Fűszerkert és Chilivarázs (2) Turbó (1) tüzes-almás chililekvár (1) tüzes mennykő (2) Újkígyós (2) ültetés (1) Várady Chili (1) Vargáné Topor Erika (1) Varga Szabolcs (1) vegyes nyuszi varázs (1) Veresegyház (1) Veresi Chilifarm (3) vidéki gazdálkodás (5) Viharsarki Chili (1) Villámcsapás (1) Vince Attila (1) virágföld (1) world hot sauce awards (1) yellow bell (1) zarta fénye (1) ZestFest Fiery Food Challenge (1) zimbabwe bird (1) zölddió (1) Címkefelhő

2021.06.28. 19:50 bratya

Az ízek művészete

A seregélyesi Chilicum vállalkozás és tulajdonosa - Petrohay György - jóvoltából egy közelmúltbeli személyes találkozásunk alkalmával kaptam egy kis összeállítást a termékeikből. Régi vágyam volt, hogy megkóstolhassam ezeket a szószokat, zseléket, melyeket a vállalkozás széleskörű marketingjének köszönhetően már ismertem. Azt is tudtam, hogy mind az alapanyag-termelés, mind a feldolgozás maximális szaktudás hozzáadásával történik, így a késztermékeknek is a tökéletesség irányába kell mutatniuk. 

A készítmények mindegyike un. konzervesüvegbe kerül kiszerelésre 70-120 ml. között. (Van ami mindkét méretben is rendelhető.) Az üvegek oldal-és fedőcímkével vannak megjelölve, az előbbin találhatjuk meg a kötelezően megadandó információkat. A designszín egységesen a fekete, mintha egy goth stílusú együttes koncertjén járnánk a covid előtt.  Az oldacímke egyébként elég sokat eltakar az üvegből, szokatlanul nem enged betekintést a benne lévő cuccok állagának, színének a megfigyelésére. Nem mondom, hogy baj, de szokatlan számomra. Ettől függetlenül az egész külcsím letisztult, meglátszik, hogy gondos tervezés eredménye. 

De jöjjön a lényeg, a kóstolás! 

Teringettét: Magyar ízvilág, ha már így hívják. Ha jól emlékszem talán ennek keresett a gyártó nevet egy közösségi oldalon. Javaslatot én is tettem, de nem az lett a befutó. Tulajdonképpen mit is várunk el egy magyaros chiliszósz ízvilágától? Pl. hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, köménymagot. Mondjuk ezek vannak is benne. Illatában dominál a paradicsom, színében szép magyar fűszerpaprikára hasonlító. Textúrájában kicsit híg. Itt egy hosszabb, nyakas üveg csodára lenne képes. Rossz nem lehet. Gondoltam, olyan jó kis csípős gulyáskrém lesz. Mármint csípősségre. Jó bátor voltam. Később rájöttem, hogy inkább vakmerő. A teringettét! Elég rendesen marja a számat és a szósz - egyébként kellemes és valóban magyaros - alapízét hamar eltünteti a kapszaicin. Ez visszaüthet. ha nyereg alatt puhított húsokat akarunk csöpögtetni vele, viszont jól jöhet egy  "kipcsak" pörköltnél, gulyásnál, vagy halászlénél. Lehet egy picit vissza kellene venni a kapszaicint a széleskörűbb felhasználás érdekében. Vagy készíteni egy ugyanilyet más néven, enhyébb csípősséggel...... 

dscf0093.JPG

Illegal: Pontosabban sokan azt hiszik hogy illegális, mert cannabist tartalmaz. Persze sajnos nem azt a kendernövényt, amitől be is lehet tépni, hanem a szelídebb - valamilyen magkender, vagy ipari kender változatát, aminek magas a CBD tartalma, mely sokmindenre gyógyhatással bír és őrült nagy divat övezi az utóbbi pár évben. Szóval ez a szósz is tartalmaz kendert; olaj, mag és levél formában. Meg vannak benne még egyéb cuccok, mint pl. batáta is. Illatában kellemesen ecetes - citrusos és ízében is, bár azt elvileg nem tartalmaz. Gondolom ezt a sárga paradicsom savassága és a felhasznált chilifélék (Aji, trinidad perfum, Yellow bhut jolokia) aromája adja meg. Egyébként textúrájában megfelelően sűrű, sárga színű készítmény. A batáta nem igazán érződik benne, amit nem is bánok személy szerint. Hogy a cannabis miként érvényesül az számomra jó kérdés. Bár nem egy nagyon csípős cucc, de sokat senki nem tol be belőle. Ha valaki egy evésre el is fogyaszt mondjuk egy evőkanálnyit, akkor is csak egy késhegynyi kendert vesz magához levelében, olajában, magjában. Ebben kb. annyi a jótékony CBD, mint egy homeopátiás gyógyszerben a hatóanyag. Magyarul pozitív nulla. Ettől függetlenül a finom a szósz és közepes csípőssége miatt széles körben felhasználható, ahol az ecetes-citrusos ízvilág nem zavaró. 

Black: Na itt megállnék egy szóra, mert a gasztrokultúrán belül van egy irányzat, ami a sötét, vagy fekete ételeket részesíti előnyben, azt favorizálja. Egyelőre nem sok követője van, jelenleg még nevezhetjük egy "underground" divatnak, egy speciális szubkultúrának. A lényege, hogy az elfogyasztandó ételek színe minél sötétebb legyen, domináljon a szürke, a barna, a lila és mélykék a tányérokon, lehetőleg minél jobban megközelítve, vagy elérve a fekete hatást. Hogy ez esztétikailag kinek jön be, azt nem tudom. Lehet Cure, vagy Depeche Mode rajongók kifejezetten erre hajtanak, és néha Addams Family fanok is rákacsintgatnak az ilyen ételekre. Ami viszont mellette beszél, hogy a sötét színű ételalapanyagok jellemzően egészségesnek, sok esetben "superfood-nak" minősülnek, a színűket adó flavonoid és/vagy polifenol tartalmuk miatt. De vajon egy chiliszósz mitől lesz fekete. Pl. vannak fekete chilik (legalábbis érésük egy részében feketék), meg sötétbarnák. Alapnak jók is lehetnek, de szerintem önmagában kevesek. Ezért turbózta fel a Chilicum az alábbiakkal a terméket: karamellizált lilahagyma, paradicsom, balzsamecet, barnacukor, szója szósz és AKTÍV SZÉN. Legalább nem lesz hasmenésünk. Színében sötét, de túlzottan nem akarom részletezni mihez hasonlít.... (underground). Illata karamelles BBQ szószra emlékeztet. Textúrája sima, közepes sűrűségű. Ízében rendkívül sajátságos. Igazándiból nehéz bármihez is hasonlítani, de azért BBQ szósznak nevezhető. Csípősségre tökéletes, középosztálybeli. Domináns aroma az összetevőiből nincs, inkább kombináció, picit édes, picit savanyú, picit meghatározhatatlan, de egy street food ételben biztosan kihozza a lényegét! Pláne, ha az fekete is egyben. (Még amit hozzátennék, hogy a munkahelyemen is szoktam kóstoltatni - elsősorban hölgykollégák körében. Volt aki azt mondta, hogy ezt bármiben el tudná képzelni.)  

Euphoria: A gyártó ajánlása szerint Hot Steak szósz otelló szölő alappal, füstölt habaneroval. Szóval gyümölcsös, ami megosztja fogyasztókat. Vannak ínyencek akik szeretik és vannak a fintorgók, akik azt mondják, hogy "gyümölcs és chili egyben???". Itt inkább az a kérdés, hogy a gyártónak megéri-e, bár az alapanyag a gyümölcsös esetén talán még mindig a legolcsóbb. Az otelló szölő egyébként egy kiváló választás, mert nagyon kellemesen savas és utánozhatatlanul jellegzetes ízvilága van. És ez az ízvilág visszatükröződik a termékben. Egy kellemesen édes-savas szósz, ami bármely erősebb fűszerezésű sülthús számára ad egy különleges, enyhén csípős ízt. Ami nem tetszik az a kicsit híg textúra. Jobban lehetne adagolni "nyakas" üvegből. De ennyi az összes hibája. 

dscf0092.JPG

VIP BBQ: Ez valami díjat is nyert, úgyhogy ennek jónak kell lennie. Illetve többet is, ergo k..a jónak kell lennie. Az alapanyagai között olyanok akadnak, mint pl. fekete cseresznye (ami egyre ritkább), Henessey konyak, barnacukor, szójaszósz, stb. Textúrájában tökéletesen homogén, csomómentes, de ez is egy kicsit híg. (nyakas üveg 3.0...) Illatában igazi BBQ vonal, de érződik, hogy ez másabb, különlegesebb, mint amiket jellemzően eddig kóstoltam. Csípőssége enyhe, de nem is kell több, mert így kiegészíti és nem elveszi az ízorgiát. Bármely sült étel kiváló kiegészítője lehet, de húsok pácolására, sütés közbeni kenegetésére is kiváló. (Legalább valami előnye is van a hígabb textúrának.) Részemről is megérdemel egy képzeletbeli díjat!!! 

Kamikaze: Handmade Chili Sauce with Sake. Egy kollegina megkérdezte, hogy mi az a szék, ami benne van. Na ez már az angol nyelv túltanulása. Elmagyaráztam neki, hogy nem egy irodai forgószék, egy sámli, vagy egy hokedli van belefőzve, hanem rizspálinka, azaz szake, vagy szaké. Illetve van még benne paradicsom, Carolina Reaper és Trinidad Scorpion chili, só, borecet és tartósítószer. Nem túl bonyolult. A kóstolással csak az az egy bajom van, hogy nem ittam még sakét, így nem tudom, hogy milyen ízt keressek benne. Ha egyáltalán van íze a sakenak. Mindegy. Majd keresem benne legfeljebb az összhangot. Ennek is szép homogén, selymes az állaga és talán nem olyan híg, mint az előzőek, bár nyakas üvegben (4.0) ez is simán ellenne. Csodálatos az illata, mely már garantálja a csípősséget. Ez kérem tisztelettel az extra erős kategória a javából, viszont a csípősség nem veszi el a paprika ízét és az ecet szépen kihozza a paprika aromáját. Talán a só lehetne egy icipicit kevesebb benne. Nagyon óvatosan készételekbe, szendvicsekbe szuper. 

Noir: Talán ez a legérdekesebb chilis készítmény, amit eddig kóstoltam. Ez nem más mint egy zselé Pinot noir roséborból. (Most jut eszembe, hogy levendulából már készült chilis zselé.) Nagyon ötletes és újszerű készítmény. Tényleg úgy kell elképzelni az egészet, mint egy áttetsző, rosébor színű zselét, ami mondjuk egy torta tetején szokott lenni. De amíg azoknak nem igazán van sem ízük, sem bűzük és leginkább csak esztétikai szerepet töltenek be, addig ez csodálatos orrbizsergető illattal rendelkezik. Hogy ízében milyen? Mit is mondjak? Mint egy félédes, vagy édes rosébor. A felhasználhatóságával kapcsolatban a gyártó az alábbiakat írja: "Remekül passzol vadételekhez, sajttálakhoz, fagylalthoz, a létező legjobb töltelék palacsintába, de akár önmagában szuper nassolni való. A Noir egy hihetetlen íz élmény, amit át kell élned!!" Ez utóbbit én is megerősítem. Az biztos, hogy ez egy komoly fine dinning alapanyag. 

Kalasnyikov:  Az AK 47-es géppisztoly talán minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb fegyvere, amiről a magyar alvilág egyes végrehajtói is csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni. Na ez adta a nevét ennek a szósznak is. Mit is kellene ettől várni. Elképesztű tűzerőt, biztos hatást. Alapja a füstölt szellemchili, melyet paradicsom, almaecet, só és vodka egészít ki. Az ilyenek szoktak a legfinomabbak lenni. Kevés alapanyag, semmi flac. Egyébként a vodka ki sem maradhatna egy szovjet/orosz ihletésű szószból. Illata ecetes, citrusos, színe sárgászöld. Textúrája egyenletes, kissé híg, folyós. (nyakas üveg 5.0.....) Na az íze, viszont nagyon szuper. Olyan amit én szeretek, tehát az ecet kiadja a paprika aromáját, bár füstösséget nem érzek benne, de nem is hiányzik. Ezt leginkább street food ételekhez ajánlom, de csak bátraknak. 

Utolsó kenet: Ez az oltári szentség most a Magyarországon készített legerősebb szósz, ami kistermelői gazdaságból származik és nem tartalmaz kapszaicin kivonatot. A gyártó szerint kb 2.800.000 SHU értékkel rendelkezik. Alapja a Carolina reaper, melyhez pálinka, borecet és só lett adagolva, majd egy speciális reduktív eljárással besűrítve. Igy lehet egy 2 M SHU értékű paprikából 2,8 M SHU-t gyártani. Az ilyen szószoknak egy baja szokott lenni, hogy a csípősség elnyomja a paprika aromáját, továbbá a Reapernek van egy olyan furcsa kesernyés íze és illata. Szerencsére ebben ez nem érződik. A szósz állaga egyébként teljesen jó (Ja! Itt nem kell a nyakas üveg!!!!), megfelelően sűrű és homogén, színe sötétpiros. Kóstolás! Egy késhegynyi!

Első reakció (első 4-5 mp): Ez nagyon finom! Kellemes paprikaíze van! 

Második reakció (kb 10-12 mp): Csíp, de nem is olyan erős.

Harmadik reakció (kb. 30 mp után): Ez kurva erős! 

Negyedik reakció (Kb egy perc után): El van zsibbadva a szám. 

Ötödik reakció (kb. 5-15 perc): Termelődik az endorfin

Hatodik reakció: (15 perc után): Betéptünk az endorfintól. 

De komolyan. Többen megkóstoltuk a munkahelyen és a 15 perc után csak röhögtünk mindenen, leszartuk a melót, a főnököt, a határidőket stb.... Eszméletlen. És még mindig élünk. Mindenki véleménye szerint ez volt a legjobb a teljes szériából erőssége ellenére is.

György Atya! Köszönjük, hogy feladtad az Utolsó Kenetet!!!

dscf0096.JPG

Összességében véve egy kiváló kollekciót sikerült végigkóstolnom. Igazándiból a termékek íz és aromavilága esetében nem találtam kifogásolnivalót. A textúra viszont egyes termékek esetében meglehetősen híg. Ami nem is lenne nagy baj, ha olyan üveg lenne, amiből azt finoman lehetne adagolni. (nyakas üveg 6.0) Otthon a négy fal között beletúrunk kanállal, késheggyel, villanyéllel és ez így természetes. De egy vendégségben már cikis, amikor mindenki beletúr az üvegbe, nem beszélve a higinéniáról, ami a tartósság alapfeltétele. Márpedig ezen szószok többsége nem egy evés alatt fogy el. Talán ez az egy apróságot jegyezném meg, azonkívül mindennel meg voltam elégedve. 

A gyártó és termékeinek elérhetőségei: 

www.chilicum.hu

https://www.facebook.com/Chilicum1

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulaicsili.blog.hu/api/trackback/id/tr10016594040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása