HTML

gyulaicsili

Érdekelnek a csilipaprikák, termesztésük és felhasználásuk. Egy olyan egzotikus növényről van szó, mely hazánkban is termeszthető egyszerűen, így nem feltétlenül kell a drága import árút megvásárolni.

Friss topikok

  • bratya: @Fireside82: A nyár közepén volt ez a téma aktuális. Akkor volt vihar a biliben a jalapeno nyomott... (2019.11.09. 16:46) Mennyibe kerüljön a jalapeno?
  • bratya: @Dárnok: Én nem próbáltam még a chili bonsai-t, mert nincs helyem teleltetni. Javasolni tudnám, ho... (2019.01.20. 11:36) Az én barbecue szószom
  • Rezsó72: Pardon, lemaradt a mondat vége: " Torkomra a rozsdás bökőt, hogy a szószokat értékelő "zsűri" 90%-... (2018.09.19. 20:18) HunHot 2018 verseny
  • bratya: @Rékási Roland: www.facebook.com/pokolikonyha2014/ (2018.09.15. 13:29) Pokoli Konyha pokoli ereje
  • bratya: Árakat nem szoktam írni. Tudom, hogy lehetne egy ár-érték összehasonlítás, de én inkább csak a ter... (2018.03.20. 18:54) Favágók chilije

Címkék

424 (1) 7 Pod (2) Abádszalók (2) african pequin (1) Aji (2) Aji lemon (1) Aka (1) amatőr chili verseny (1) Anirol Chili (2) apokalipszis (1) apokalipszis négy lovasa (1) Ár-Kert (1) Attila csiliszósz (1) A négy muskétása (1) Backyard Chili (1) Balmazújváros (1) Bánfi Krisztián (1) Bányai Csilla (1) Banya "Bio" Tanya (2) Bárdos Viktor (1) Bátaszék (1) BBQ (2) BBQ szósz (12) Bella donna (1) Beremend (2) Bestia (1) BEszósz (12) Betyár (1) Betyár krém (1) Bhut Jolokia (2) Bird eye (1) black butlah (2) Blájen (1) Bogdán Róbert (1) bolondok aranya (1) bonchi (1) Bonsai (2) bonsaicsili (1) bonsaiedéyn (1) borsod (1) Bővíz Marcell (1) Brian élete (1) Brown Ale BBQ (1) BUÉK (1) Buffalo (1) BullS Eye (1) Bulls eye (1) Burning Angel Chili (3) Buzásné Kata (2) Buzás Döme (1) c (1) candlelight (1) candleligt (1) caribbian red habanero (1) Carolina Reaper (13) carolina reaper (1) cayenne (12) cayenne paprika (2) cedrino (2) celldömölk (2) Chabo hot sauce and artistian (2) Chiki-Chiki (2) chili (4) chilichill (1) chilidise (2) chiliesszencia (1) Chilifesztivál (1) chilifix (2) Chilifutár Baráti Kör (1) chilihungaria.hu (5) chiliis lekvár (1) Chilimádé (1) Chilis (2) chilistván (1) chiliszósz (5) Chilis mustár (1) chilitudor (1) Chilivilág (5) chilivilág (2) Chili Hungária Manufaktúra (7) chili hungária manufaktúra (1) chili savanyúság (3) chili warriors (1) ChillER Manufaktúra (1) Chipotle (3) Chocolate Habanero Extract (1) chutney (3) cs (1) CsakaChili (2) cseresznyepaprika (1) csili (29) csilibonsai (1) csilifajták (19) Csilifarm (1) csilikrém (15) csilipaprika (26) csiliszósz (31) Csilis bab (2) csilis karamella (1) csili és sz egészség (1) csili gyógyhatása (2) csili jótékony hatása (2) csoki habanero (3) csurranó (1) Csurranó (1) Danka Chili (6) Danka Krisztián (1) Debrecen (5) debrecen (2) detk (2) Detki Chilis Betyár (3) dia de los muertos (1) Dominátor (1) Dömperignon (1) Dorset Naga (3) dorset naga (5) dragons claw (2) egészségmegőrzés (3) eperős (1) Erdei sárkány (1) Eros (1) étel (2) Evoatis örömkert (2) extrém csípős chiliszósz (1) ezermagtömeg (1) F1 hibrid (1) facebook (2) fajták (5) falunap (1) Farkastánc (1) Fatalii (2) Fenevad Chili (4) Fever (1) fokhagyma (3) Fóliás chilinevelés (1) foltisszima (1) Folyékony parázs (1) forralt bor (1) főzés (8) Fresno (1) függőkert (2) Fürjecske (1) Fürjtojás (1) Füstölt carolina reaper (1) füstölt fűszerpaprika (5) Füstölt Jalapeno (3) Füstös nyúl (1) Füst és könny (1) fűszerek (18) Fűszertanya (1) fuszertanya.hu (1) fűtött fólia (1) Gabasco (2) Gabko (1) GaBko Chili (7) Gádoros (1) Gastrochili (4) genetika (1) Gourmet (2) Gourmet & Delicious (1) Grebb (1) Green Hot Sauce (1) Grizzly (1) Győr (2) Gyula (1) gyümölcsös chiliszósz (1) Habalina (1) Habanero (4) habanero (23) habanero big sun (1) habanero chocolate (1) Habanero IPA (1) Habanero madame jeanett (1) Habarack (1) habenero (10) hagymalekvár (1) Hajdú (1) Hajdúböszörmény (1) Hamis füstölt sajt (1) hazai ízek versenye (1) hazai termék (16) házi sárkány (1) hegyes erős (2) helyi termék (26) hibridizáció (1) Holy Shit (1) hotsauce.hu (1) Hottie Chili (2) HunHot2018 (1) HunHot2019 (2) HunHot 2016 (2) HunHot 2017 (2) I. "Erős Hajdú" (1) I. hazai ízek (1) időhiány (1) inca red drop (2) india (1) Indiai chiliszósz (1) Intro (1) ínyenc chilikert (3) IPA (1) Ipolytölgyes (1) ízes (1) Jack a Sárkány (1) Jakab Zsolt (1) jala-fala (1) Jalapeno (17) jalapeno (7) Jalapeno chili jelly (1) jamaican red (2) janchili (1) Joe Brown chocolate pepper cream (1) josh és jutta (1) Józandűlő (1) Kaba (2) Kacér csók (1) kaliforniai paprika (1) Kálnoki Levendulás (1) Kántor Péter (1) kápia (1) kapszaicin (1) Kaqukk (1) karchili (5) Kardos István (1) Karibi grillsárkány (1) karibi láva (1) keresztbeporzás (2) keresztporzás (1) keresztporzás paprikánál (2) kerti föld (1) Kertportál magazin (1) Kígyómarás (1) Kígyóschili (3) Killer Tomatoes (1) Kisalföld (1) kiskertdivat (2) kola károly (1) komposzt (1) komposzt rostálása (1) környezetvédelem (2) KO chili (1) krasznaja armija (2) Last Dram (1) Leányfalvi Attila (1) Legény a gáton (1) lemon drop (1) Lila hegy (1) Lillafüred (1) Lumberjack Chili (1) magcserélés (1) magszedés (7) Magyar Éva (2) málnás paprikalekvár (1) mangó (1) Marinált jalapeno (1) Medvepuszi (1) Medvetalp (1) Medvetánc (1) meleg (1) mennydörgés csili szósz (3) mézes cukorka (1) mi-CHILI-nk (1) Minimal jeanette (1) Miskolc (1) Monster Blood (1) Mor (1) morouga scorpion (4) Mr.T. (1) mundu-gundu (1) Naga Jolokia (4) naga jolokia (11) naga jolokia purple (1) Nagymágos (1) Nagymaros (3) Nagymegyer (1) Nagy Gergő (1) napszúrás (1) nyár (2) nyíri arborétum (1) Nyúl (3) nyúliak kedvence (1) nyúli tüzes chili (6) Olchili (2) Olmek (1) önfenntartás (1) Orange Bhut Jolokia (1) Orange Habanero (1) organikus nemesítés (1) őszi kerti munka (1) palackozott láva (1) palánták (1) palántanevelés (8) palotai chili (1) PaprikaJancsili (1) paprikakrém (8) paprikalekvár (1) paprikamag (5) Paprikamag (1) paprika ezermagtömege (1) paprika gyógyhatása (5) paraszt paszta (1) peach poison (1) Pécs (2) pEpPER Yes (1) pestis (1) Pilisszentiván (1) pirítóskrém (1) piros 7-es (1) plaier róbert (2) Poblano (1) Pokoli Konhya (3) Pokoli Konyha (1) pokol paszta (1) propagátor (1) Rábacsécsény (1) rasputin (1) Rasputyin pénisze (1) Ravasz Róka (1) Red (1) red poison (1) Rob-Chi (1) rocoto (1) sajóvámos (1) Sajt házilag (1) salmon (1) Salsa (1) salsa paprika (2) Samba (3) samba (2) Sándorfalva (1) sárga gomba (1) sárga habanero (3) Sárkányvér (1) Sárkány csókja (1) sárréti csilifarm (1) Sáska Gyula (1) savanyúság (7) scoville skála (1) Seregélyes (1) shishito (1) shoshito (1) sikoly (1) Sir Morlock (2) Smoky Rings (1) Solymár (1) Solymichili (1) Sörös chiliszósz (1) Stock Cilis (1) St Habakukk (1) Summer mix (1) sunrise scorpion (1) sweet & spicy (1) sweet chocolate (1) szabadföldi (1) Szabó Attila (1) Szati Chili (4) Székely István (1) szemiramisz (1) Szidun Dávid (2) szilvás chiliszósz (2) szilvatós (1) Szuchili (1) tabasco (2) Tabasco (2) Tabdi (1) talaj vízháztartása (2) Tatabánya (1) tél (2) Tengerészkapitány (1) termékek (11) termések (7) Thai Kakukk (1) The Alpha Extra Hot Sauce (1) Thunderdome (1) tibchili (1) Tiny Monster (1) Tipsy G (1) Tipsy Hot BBQ Classic szósz (1) Tipsy Williams szósz (1) totál képek (1) Tóth Attila (1) tőzeg (1) Trinidad Morouga (13) Trinidad Parfume (2) trinidad scorpion (2) Trinidad Scorpion Butch T (3) Trópusi sárkány (1) tulipán paprika (5) Tünde Fűszerkert és Chilivarázs (2) Turbó (1) tüzes-almás chililekvár (1) tüzes mennykő (2) Újkígyós (2) ültetés (1) Várady Chili (1) Vargáné Topor Erika (1) Varga Szabolcs (1) vegyes nyuszi varázs (1) Veresegyház (1) Veresi Chilifarm (3) vidéki gazdálkodás (5) Viharsarki Chili (1) Villámcsapás (1) Vince Attila (1) virágföld (1) world hot sauce awards (1) yellow bell (1) zarta fénye (1) ZestFest Fiery Food Challenge (1) zimbabwe bird (1) zölddió (1) Címkefelhő

2016.10.19. 19:29 bratya

Beszóltak, de jól esett….

Címkék: debrecen chili jalapeno helyi termék Trinidad Morouga Carolina Reaper BEszósz 7 Pod HunHot 2016

Egy éve írtam rólatok a blogomon, mint „erősen motivált” hobbichilisekről. Azóta – talán nevezhetem így – egy kis startup chilis vállalkozást építettetek fel. Milyen változások történtek az életekben az elmúlt egy évben?

A legjelentősebb változás, hogy 2015 decembere óta hivatalosan is kistermelők lettünk, így kiléphettünk a „piacra” és szabadon értékesíthetjük a termékeinket. Természetesen így megnövekedett árumennyiséget kell produkálnuk, melyet a korábbi állományméret nem tudott kielégíteni. Így mindenképpen növelnünk kellett a tőszámot és a termésmennyiséget is. Ez utóbbi érdekében egy 85 nm-es fóliát építettünk fel, mely a termelést kiegyensúlyozottabbá és biztonságosabbá teszi. Ezen kívül magánéletileg is nagy esemény előtt állunk, a közeljövőben várjuk a kis chilitrónörökös világrajöttét.

13268448_519319594923264_9027011591392114895_o.jpg

Változtattatok-e a tavalyi termékkínálaton, illetve fejlesztettétek-e a receptúrát?

Ami tavaly bevált, azt idén is megcsináltuk. Volt olyan recept, amihez kicsit hozzányúltunk, de a visszajelzések alapján nem tettük rosszul.

Milyen az idei termésmennyiség, illetve a minőség?

Se a mennyiségre, se a minőségre nem lehet panaszunk. Megadtunk mindent a paprikáknak, amit legjobb tudásunk szerint tudtunk és meg is hálálták. Úgy érzem jó szezont zártunk.

Melyek lettek a legjelentősebb értékesítési csatornáitok?

Ezen a téren nem sokat változtattunk. Továbbra is a személyes értékesítést preferáljuk, ahol a vásárló megkóstolhat mindent és el tudja dönteni nála melyik szósz, krém a nyerő. Most már megjelenünk rendezvényeken, vásárokon, persze csak akkora mértékben, amit még elbírunk, akár személyes jelenléttel, akár termékmennyiséggel.

14163722_1219918194696225_943140678_o.jpg

Mennyire érezhető, hogy Hajdú-Bihar megyében nagy számban vannak chilis kistermelők? Jelentős a konkurencia?

Nem érzem, hogy egymás konkurenciái lennénk. Minden termelő egyedi, egyedi termékekkel. Ezáltal nem konkurencia, mert nem ugyanazt csinálja, mint mi csak hasonló alapanyagokkal dolgozik. A törzsvásárlóink visszatérnek, és a mi termékeinket keresik. Egymással már csak azért sem konkurálunk, mert mindenki más helyen, más csatornán értékesít jellemzően.

Mik a legdominánsabb fajtáitok?

Az egyik 7 pot, mely annyira bőtermő lett, hogy majdnem mindenben használjuk valamilyen formában. De a Brown bhutlah is jelentős fajtának nevezhető. Akad a nagy fóliában egy kis jalapeno, abból savanyúság lesz, megspékelve egy kis ajival. Ők a gyengébb kategóriát képviselik. de többnyire „millió pluszos” chilikkel dolgozunk.

13701221_540677729454117_8079799095476031655_o.jpg

Utólag kiderült, hogy én titokban kapcsolatba kerültem veletek, mivel részese voltam az első magyar chiliverseny zsűrijének. Mi inspirált, hogy elinduljatok a HunHot 2016 versenyen?

Szerettük volna próbára tenni az egyik szószunkat egy elismert és független szakmai zsűri előtt, hogy lássuk hova értünk el eddig és merre kell még fejlődnünk. Bíztunk a jó szereplésben, az elismerésben, mert tudtuk mindketten, hogy sokat dolgoztunk

Az előkelő 2. helyezés meglepett titeket? Miként fogadtátok ti és miként a fogyasztóitok?

Tulajdonképpen meglepett. Jó érzés volt pozitív visszajelzést kapni, hogy igenis jó az, amit csinálunk, érdemes folytatnunk és nem kell letérnünk az eddigi utunkról. A fogyasztóink, ismerőseink is rendszeresen gratulálnak, ha találkoznak velünk.

13872824_545286565659900_5198745842819848421_n.jpg

A forgalmon meglátszik a döntős helyezés?

Jelentősen nem ugrott meg a forgalom, de nem is baj. Jelenleg nem vagyunk felkészülve egy megnövekedett forgalomra. Egyelőre elég, ami van, így várhatóan egész évben tudjuk biztosítani a termékeinket.

A siker mire buzdít titeket?

Arra, hogy fojtatni kell, amit csinálunk, de fejlődni is kell. Az új ízeket, termékeket akarunk kitalálni, de úgy, hogy továbbra is egy átlátható repertoárt szeretnénk fenntartani.

14444659_563283960526827_4627516567159739399_o.jpg

Ehhez nagyon sok sikert kívánok, továbbá köszönöm a lehetőséget a kóstolásra!

https://www.facebook.com/beszosz/?fref=ts

https://www.facebook.com/GyulaicsilBlog/?fref=ts

Fotók: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulaicsili.blog.hu/api/trackback/id/tr2211819255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása